Izvor: Blic, 01.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pištoljem ubio ženu i sebe

Pištoljem ubio ženu i sebe

JAGODINA - Aleksandar Jevtić (58) iz sela Miloševa kod Jagodine ubio je suprugu Dušicu Jevtić (56) i izvršio samoubistvo, saopštila je juče jagodinska policija. Tragedija se dogodila oko 23.20 sati u porodičnoj kući Jevtića.

Aleksandar je suprugu ubio hicima iz pištolja, a zatim je istim oružjem presudio sebi. Policija istražuje moguće motive koji su Aleksandra nagnali na ovaj korak.

Kako saznajemo, Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je posle ubistva u kuću pozvao komšiju Dejana Obrenovića i saopštio mu da je ubio suprugu, kao i šta namerava. Obrenović, nažalost, nije mogao da ga odvrati od namere da se ubije.

Meštani Miloševa iznose više verzija o uzroku tragedije. Kao mogući motiv neki navode loše porodične odnose i objašnjavaju da su oni dugo godina radili u Austriji, gde žive dvojica njihovih sinova. Drugi ističu da je Aleksandar maltertirao Dušanku, a treći kažu da je Aleksandar bio dobar čovek i domaćin.

- Dušanke mi je žao, ali njega nije. Stalno ju je maltretirao i tukao. Ona se žalila i viđala sam je sa plavim podlivima po licu. Od kada je došao iz Austrije, stalno je pio, a u takvom stanju je postajao nezgodan i voleo je da se bije. Jedno vreme nije pio, ali od kada se penzionisao, ponovo se odao alkoholu. Dušanki su nedostajala još dva meseca do penzije - kaže njihova komšinica Vera Jevtić.

Aleksandar je kobne večeri, pre dolaska kući, bio s prijateljima u lokalnoj prodavnici i, prema njihovim rečima, pio je vino, ali nije bio pijan. Oni nisu želeli da kažu svoja imena, ali o Aleksandru govore da je bio dobar čovek, kao i da nikada s njim nisu imali problema. Rodbina Jevtića je zaključala kuću, jer žele da sačekaju da Aleksandrovi i Dušankini sinovi dođu u Miloševo.

Uviđaj na mestu tragedije izvršili su istražni sudija Okružnog suda u Jagodini i inspektori jagodinskog SUP-a. I. I.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.