Ping-pong presuda

Izvor: Glas javnosti, 25.Avg.2009, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ping-pong presuda

POŽAREVAC - Opštinski sud u Požarevcu obustavio je krivični postupak protiv Marka Miloševića i petorice njegovih saradnika za nanošenje teških povreda trojici otporaša u tuči ispred kafea „Pasaž“ 2. maja 2000. godine. Kako za ovaj slučaj apsolutna zastarelost nastupa već maja iduće godine, prema rečima pretučenog otporaša Momčila Veljkovića, očigledno se ispunjava „Uslov svih uslova“, da Marko Milošević bude oslobođen svih optužbi, kako su to najavili iz SPS, pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prošlogodišnje formiranje koalicione vlade sa Demokratskom strankom.

Zamajavanje

Naime, najnovijim rešenjem Opštinskog suda u Požarevcu, koji je potpisala sudija Gordana Vidojković, obustavljen je krivični postupak protiv Marka Miloševića, Bojana Tadića, Zorana Ivanovića, Milana Bajića, Saše i Milana Lazića za delo nanošenje teških telesnih povreda u saizvršilaštvu. Tužbu su podneli Momčilo Veljković, Nebojša Sokolović i sada pokojni Radojko Luković.

- Naš advokat Dušan Cvejić već je uložio žalbu Okružnom sudu u Požarevcu, ali već je jasno da smo odavno ubačeni u „ping-pong“ mašinu pravosuđa, da nas zamajavaju do maja sledeće godine kad nastupa apsolutna zastarelost za ovaj slučaj. Od februara ovaj predmet stoji, u stvari bespomoćno „leži“, u požarevačkom Opštinskom tužilaštvu i sad dok smo očigledno naivno čekali da sudija Gordana Vidojković konačno zakaže glavni pretres ona donosi ovo rešenje. To rešenje je očigledan dokaz političkih nagodbi SPS - DS, koji je juna prošle godine nazvan „Uslovom svih uslova“, kad su se kao na pijaci cenjkali oko pravljenja Vlade, ogorčeno nam priča Momčilo Veljković.

On podseća da je u februaru u Okružnom već poništena oslobađajuća presuda Opštinskog suda za Marka Miloševića i saradnika i da je naloženo tužilaštvu da se izjasni o preuzimanju krivičnog gonjenja protiv njih, jer se radi o delu koje se goni po službenoj dužnosti.

Idu do Strazbura

- Ipak je to, sad se jasno vidi, bila samo jeftina predstava, unapred režirana. Posebno mi je žao što satisfakciju neće dočekati porodica pokojnog Radojka Lukovića, koji je u tuči zadobio najteže povrede. Neko tvrdi da je ovo i lični čin dokazivanja lojalnosti sudije Gordane Vidojković i njoj sličnih SPS - JUL kadrova, ali to sada nije od presudne važnosti.

O ovom eklatantnom primeru zloupotrebe pravosuđa u političke svrhe obavestićemo Sud u Strazburu, predsednika Republike, ministarku pravde, Vrhovni sud i navešćemo imena sudija u tužilaca koji su učestvovali u ovoj do sada velikoj nepravdi, tvrdi pretučeni otporaš Momčilo Veljković.

Inače, pomenuti obračun u Požarevcu dogodio se pre devet godina, kada su Veljkovića, Lukovića i Nebojšu Sokolovića pretukli Milošević i njegovi prijatelji jer su pokušali da zaštite Dragana Milanovića, koji je ucenjivan da pocepa pristupnicu Otporu i učlani se u Jugoslovensku levicu.

BIO BI SEVAP DA NEKO NAJZAD SKENJA TU DRIPCINU, SECIKESU I BANDITA OD MILOSEVICEVOG SOJA,,KAO I MAJKU MU,"PROKLETU JERINU" U CRNOM ,SA "BELIM CVETOM" U KOSI!!!ZADUZILI SU NAS ONOLIKO,KAO I OVE SMRDE IZ SPS-a,POSEBNO DACIC I MRKONIIC,KAO I ONI KOJI SU SE "POVUKLI "U STANJE "MIROVANjA"-VUCELA I KOMPANIJA "QUAZI INTELEKTUALACA,A USTVARI - LOPOVA I HOHSTAPLERA!!!RAZBILI SU NAM ZEMLJU,ZAVADILI NAS SA SVIMA,IZ BIVSE JUGOSLAVIJE,SA CELOM EVROPOM,PA I SA AMERIKOM KOJA JE BILA PRINUDJENA DA ODGOVORI NA ONE DANONOCNE LAZI LOPOVA I LAZOVA - "BALKANSKOG MESARA", KOJI JE, KAO I UVEK, POGRESNO RACUNAO NA "SVET",BRACU RUSEKAO I MOCNU KINU,ALI NE NA MOCNI NATO I AMERIKU!I TO GA JE KOSTALO-STA CE I KADA VEC JEDNOM, OVE NOVE DAHIJE DA KOSTA!!!???

Ти си обична будала!

Pa sta ima da se ka ze sve je jasno - ama bas sve.Od ubistva Zorana Djindjica komunisti ulaze na velika vrata.Sadasnjeg predsednoka Srbije dok je bio mali,drzala na krilo Borka Vucic i bila mu guvernanta, vojni ministar bio telohranitelj i cuvar julovaca,a o Dacicu i Mrkonjicu sve znate i sami,i - sta mislite kud plovi ovaj brod???A Rusi,a Kina ,a nesvrstani a ...hiljadu a... pa zar vam nije ama bas sve jasno???E moj srpski narode ,prokletstvo kralja nam Stefana Decanskog(koje se ostvari 40 godina,posle njegove smrti) i dan danas traje a i trajace sve dok smo ovakvi kakvi smo.Bice nas sve manje i manje i na kraju nestacemo - eto to je sudbina srpskog naroda,ako se ne trgnemo i promenimo-a vreme curi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.