Izvor: Blic, 10.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijani vozač usmrtio bebu

Pijani vozač usmrtio bebu

Goran Savić, vozač kamiona TAM registarskih tablica KŠ 165-23, koji je usmrtio bebu Minu Miljković, u momentu udesa imao je 2,18 promila alkohola u krvi, saopšteno je u SUP-u Kruševac.

On je u subotu oko 18 sati, u Ulici Radomira Jakovljevića u Kruševcu, vozeći kamion prešao na suprotnu traku puta, potom na trotoar, udario u kolica sa bebom koja je gurala majka, pribio ih uz metalni stub koji se od udarca srušio i prilikom pada povredio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još jednog pešaka.

Mina Miljković odmah je preminula, njena majka Ksenija Miljković iz Jagodine, koja je gurala kolica, nije povređena, a metalni stub udario je u glavu pešaka Milanku Mitić(48), koja je zadobila teške telesne povrede.

Protiv Savića, kaže se u saopštenju SUP-a, određena je mera zadržavanja i podneta prijava za teško krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja.

U kući tuge u Jagodini u Ulici Kapetana Koče 3 bol, očaj i jecaji. Majka Ksenija ne može da govori, suze joj teku preko usana. Htela bi, ali ne može, grči se od bola i mrmlja nešto tiho prizivajući svoje stradalo dete.

- Samo smo izašle da se malo prošetamo. Ostavila sam brata Dušana da se malo odmori, sa kojim živim u očevom stanu jer mi je suprug već duže vreme odsutan van Kruševca i Jagodine, gde inače živimo. Ne znam odakle se grdosija stvorila. U par sekundi loma i pucanja metala videla sam kako se kolica sa mojim čedom prevrću, a odmah zatim krv, mnogo krvi. Od jezivog prizora onesvestila sam se. Kada sam došla svesti, saopštili su mi da mi je ćerkica izgubila život u nesreći i da je žena koja je prolazila pored nas takođe povređena. Zašto ja nisam poginula, da moja malena Nina nastavi da živi tek započeti život, a ne da zbog neodgovornosti pijanog čoveka ode u crnu zemlju – procedila je kroz zube očajna Minina majka Ksenija, koja više od suza ni reč nije mogla da progovori.

Otac Goran od silne tuge nije mogao da govori. Samo je procedio kroz zube, onako više za sebe da je to bio nesrećan slučaj i da on niti želi niti hoće da tereti krivično, kako kaže, vozača - ubicu nadajući se iskreno da će mu Bog sve njihove suze, bol i smrt nedužnog deteta kad-tad naplatiti.

Na gradskom jagodinskom groblju u prisustvu velikog broja građana juče je položena u večni dom malena 14-mesečna Mina Miljković. Ž. M. - N. I. V.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.