Izvor: B92, 14.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović-Škero požuruje Veće

Beograd -- Predsednica VSS-a kaže da je pozvala sudsko veće da preduzme sve da se okonča postupak za Stambolića i Budvu.

Gotovo dve godine od prvostepene presude za ubistvo Ivana Stambilića i atentat na Vuka Draškovića u Budvi, taj predmet još nije pravosnažno okončan. S obzirom da presuda u trećem stepenu još nije doneta i da se na nju čeka godinu dana, reagovala je predsednica Vrhovnog suda Vida Petrović Škero i kao prvi korak poslala pismo sudskom veću.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"S obzirom na to da se radi o bitnom predmetu i da je došlo do situacije u kojoj predsednik suda dao požurnicu, odnosno napisao pismo predsedniku veća da mora da se sve uradi da se okonča postupak. Veće samostalno sudi, predsednik suda ima samo mogućnosti da zahteva poštovanje nekakvog razumnog roka. Sada smo krenuli u tu proceduru, a kada će - to je stvar veća", kaže Petrović Šekro.

Pre godinu dana Vrhovni sud je potvrdio presude Okružnog suda, a pravo na žalbu u trećem stepenu imali su Milorad Ulemek i Branko Berček koji su osuđeni na 40 godina zatvora.

(Napomena: ranije je, greškom, u ovoj vesti pisalo da se reakcija Vide Petrović Škero odnosi na slučaj atentata na Ibarskoj magistrali. Izvinjavamo se čitaocima.)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.