Izvor: Blic, 12.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Opasna politička manipulacija

Petrović: Opasna politička manipulacija

Načelnik Resora državne bezbednosti Goran Petrović izjavio je da je 'više nego jasno' da je 'emotivna, ishitrena i protivzakonita odluka komandanta JSO Dušana Maričića koji je samoinicijativno naredio okupljanje jedinice u Kuli, 'smišljena zloupotreba i opasna politička manipulacija koja već ima teške posledice po ugled i bezbednost kako RDB, MUP, tako i države u celini'. 'Po dolasku u Kulu onima koji su prispeli oduzeti su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << telefoni i protiv njihove volje onemogućena bilo kakva komunikacija sa spoljnim svetom' čime je 'komandant JSO počinio krivično delo otkazivanja poslušnosti', kaže se u saopštenju načelnika RDB.

Petrović podseća pripadnike JSO da im je 'ministar, čiju ostavku traže, omogućio da nakon mnogo godina zasnuju stalni radni odnos i time sebi i svojim porodicama obezbede sigurnu egzistenciju'.

Podsećajući ih i da su oni 'najveći gubitnici priče koju su drugi smišljali i režirali, poigravajući se s njima i njihovim patriotskim osećanjima', Patrović obaveštava da 'navodna informacija o njihovoj ekstradiciji Haškom tribunalu bezočna laž kojom se manipuliše iz određenih centara moći'.

U saopštenju se navodi da je Dušan Maričić posle egzodusa srpskog naroda iz Republike Srpske krajine početkom 1997. godine našao uhlebljenje u MUP Srbije, u kojem, kao i većina zaposlenih pripadnika JSO ima 'enormno visoku platu, veću nego premijer, ministri ili načelnik Resora' i da je prethodnog meseca primio 40.528 dinara.

- O moralnom kodeksu druge ličnosti ove priče, navodnom majoru Batiću, koji je pročitao saopštenje u ime JSO, dovoljno govore podaci da se lažno predstavio krijući svoj identitet. Radi se zapravo o starijem naredniku Vladimiru Potiću, ranijem podoficiru Vojske Jugoslavije, koji je krajem 1998. godine iz Gardijske brigade, V.P. 4795 Beograd, prešao na rad u MUP republike Srbije - rekao je načelnik Petrović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.