Izvor: Blic, 10.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petogodišnjak ubio strica

Petogodišnjak ubio strica

ROŽAJE - Nedžad M. (30) iz sela Jablanica kod Rožaja preminuo je od povreda koje je zadobio kada ga je u ponedeljak oko 18 sati nesrećnim slučajem iz puške usmrtio petogodišnji bratanac.

Tragedija se dogodila u porodičnoj kući Nedžada M. On se pripremao da krene u lov na medveda koji se pojavio u tom planinskom kraju. Neko od ukućana je napunio lovačku pušku i neoprezno je ostavio na stolu. Puška je privukla pažnju dečaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << on je prišao stolu i uzeo je. Igrajući se smrtonosnom igračkom, dečak je pritisnuo obarač baš u trenutku kada je njegov stric Nedžad ušao u sobu. Hitac je nesrećnog čoveka pogodio u predelu vrata. Kada su začuli pucanj, ukućani i komšije su ranjenog Nedžada hitno odvezli do bolnice u Beranama, gde mu je ukazana pomoć, posle čega je upućen u podgoričku bolnicu. Međutim, Nedžad M. nije izdržao i preminuo je na putu za podgoričku bolnicu.

Načelnik rožajske policije Sead Đozović rekao je za 'Blic' da je reč o klasičnom nesrećnom slučaju.

- Policija je izvršila uviđaj na licu mesta odmah posle tragedije. Uzeli smo izjave od ukućana i dostavili ih istražnom sudiji bjelopoljskog Višeg suda. Nijedna osoba nije zadržana u policijskom pritvoru, niti je podnesena krivična prijava - rekao je Đozović.

Rifat Hadrović, šef Višeg tužilaštva u Bijelom Polju, potvrdio je juče 'Blicu' da nije stigla policijska krivična prijava o ovom događaju. On je dodao da to ne znači i da je neće biti, jer sve zavisi u kojoj fazi je istraga o ovom slučaju.

Nesrećni Nedžad M. nije bio oženjen. Niko iz Jablanice nije želeo da priča o ovom tragičnom događaju. B. Ćetković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.