Izvor: RTS, 22.Jan.2021, 11:30

Petog februara novo pripremno ročište po trećoj optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića

Novo pripremno ročište po trećoj optužnici protiv osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića, zakazano je za 5. februar, prenela je RTS-u advokat Jovana Filipović, branilac optužene Silvane Arsović.
Biće to treći pokušaj održavanja pripremnog ročišta, po novoj optužnici, pošto je prvo (4. decembra) prekinuto, zbog zahteva za promenu branioca jednog od optuženih, a drugo, zakazano za 11. decembar, odloženo.
Prema novoj optužnici, većina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osumnjičenih optužena je za krivično delo teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja i otkrivanje službene tajne. Pominje se i organizovanje kriminalne grupe.
Odlukom Apelacionog suda u Prištini druga optužnica je prošle godine vraćena Specijalnom tužilaštvu na uređenje – zbog utvrđivanja vremena, mesta i načina izvršenja krivičnog dela i potvrđivanja da li ima osnovane sumnje da su lica kojima se stavljaju na teret krivična dela zaista to i učinila.
Treća optužnica je uručena optuženima i njihovim advokatima na srpskom jeziku.
Prema navodima u njoj, za ubistvo su optuženi Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. U optužnici piše da je ubistvo navodno organizovala grupa čije su vođe Željko Bojić, Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, koji su u bekstvu.
Žarko Jovanović je optužen za zloupotrebu službenog položaja, a Dragiša Marković za otkrivanje službene tajne.
Prva optužnica u slučaju ubistva Olivera Ivanovića podignuta je u decembru 2018. godine.
Lider GI SDP, Oliver Ivanović, ubijen je 16. januara 2018. godine, sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novo ročište za ubistvo Olivera Ivanovića 5. februara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2021

Osnovni sud u Prištini zakazao je za 5. februar pripremno ročište po novoj trećoj optužnici protiv šestoro Srba optuženih za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine, preneli su mediji...Ročište je prethodno u dva navrata odlagano...Na njemu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.