Izvor: CrnaHronika.rs, 03.Jun.2011, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet godina nije izašla iz roditeljske kuće, živela je u sobi punoj fekalija!

Duševni bolesnik M. L. (39) iz Uba više od pet godina nije izašla iz kuće svog oca, a soba u kojoj je boravila bila je puna fekalija! M. L. je konačno zbrinuta na psihijatriji valjevske bolnice, na zahtev njenog oca Radoslava. Međutim, on nije mogao da objasni zbog čega ranije nije pozvao lekare u pomoć!Nesvakidašnji događaj otkriven je pre nekoliko dana, kada se ubskom Domu zdravlja za pomoć obratio otac obolele žene.
- Otac nam je rekao da mu je ćerka psihički obolela posle studija i da se izolovala u delu porodične kuće u koji nikoga nije puštala. Rekao je da ona već pet godina ne komunicira sa roditeljima, da ne održava ličnu higijenu niti higijenu prostorija u kojima živi, da je agresivna i da viče na oca i majku. Psihijatar je nakon razgovora sa ocem preporučio bolničko lečenje pacijentkinje. Pošto je reč o agresivnoj osobi, uz asistenciju policije uspeli smo da M. L. izvedeno iz kuće. Zbog njenog lošeg stanja, ona je odmah smeštena u bolnicu - priča za Press dr Zoran Vuković.
Kako saznajemo, M. L. je nađena u katastrofalnom psihofizičkom stanju, a soba u kojoj je zatečena bila je puna fekalija. Očevici kažu da je bila zapuštena, duge ućebane kose, slaba u licu, izgubljenog pogleda i da nije želela da razgovara ni sa kim, pa ni sa roditeljima.
Njeni roditelji kažu da poslednjih dana po Ubu, ali i društvenim mrežama na internetu kruže neistinite priče da su ćerku držali zaključanu 15 godina!
- Ona je kao dete obolela od epilepsije. Studirala je istoriju i geografiju u Nikšiću, stigla je do druge godine i tada je napustila studije. Posle nekog vremena počela je da se povlači u sebe, izgubila je kontakte sa prijateljima i retko je izlazila iz kuće. Samo je čitala knjige i odbijala je da pije lekove. U poslednje vreme otkazale su joj i noge i zbog toga smo morali da potražimo lekarsku pomoć. Netačne su priče da je bila zapuštena. Higijena jeste bila loša jer je bila slabo pokretna. Odbijala je da pređe u drugu prostoriju. Vrištala je i bunila se, kada su je lekari izveli majci je rekla da će se ubiti ako je odvedemo u bolnicu - priča otac Radoslav L.
Policija istražuje da li je došlo do zanemarivanja bolesne osobe. O ovom slučaju informisano je i javno tužilaštvo u Valjevu. U Centru za socijalni rad u Ubu kažu da M. L. nije bila njihov korisnik i navode da su za ovaj slučaj čuli tek pre tri dana. U ubskom Domu zdravlja rekli da se M. L. nije lečila u toj ustanovi još od studentskih dana, niti je imala zdravstveni karton.
S. S.
Ilustracija, Izvor: pressonline.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.