Peranović ne ide u pritvor

Izvor: B92, Tanjug, Fonet, 02.Jun.2009, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peranović ne ide u pritvor

Tutin -- Opštinski sud u Tutinu nije uvažio predlog opštinskog tužioca iz Tutina da se odredi pritvor Branislavu Peranoviću. Tužilac podneo žalbu na ovu odluku.

Kako je javila agencija Fonet, tročlano Veće Opštinskog suda smatra da nema osnova za određivanje pritvora, jer Peranović ne može da ponovi isto delo, s obzirom na to da je smenjen sa mesta upravnika i više ne boravi u Crnoj Reci. Sudsko veće, takođe, smatra da neće uticati na svedoke, jer je u toku istrage >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priznao da je koristio batine kao metod.

Opštinski tužilac u Tutinu Hazbija Alibašić uložio je žalbu na odluku veća tutinskog Opštinskog suda kojom nije prihvaćen njegov zahtev da se odredi pritvor protojereju Branislavu Peranoviću i njegovom pomoćniku Nemanji Radosavljeviću koji se sumnjiče za nasilje u centru Crna reka.

Alibašić je izjavio da će o žalbi odlučiti Okružni sud u Novom Pazaru.

On je kazao da je sudsko veće Opštinskog suda u Tutinu juče donelo rešenje kojim je odbilo njegov zahtev da se odredi pritvor Peranoviću i Radosavljeviću.

Alibašić je objasnio da je zahtevao pritvor za Peranovića i Radosavljevića, jer postoji mogućnost da utiču na tok istrage i svedoke, kao i da mogu da ponove krivično delo.

Opštinsko javno tužilaštvo u Tutinu nedavno je podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv Peranovića i Radisavljevića zbog sumnje da su počinili krivična dela zlostavljanja i mučenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peranović ne ide u pritvor

Izvor: S media, 02.Jun.2009

Veće Opštinskog suda u Tutinu nije uvažilo predlog opštinskog javnog tužioca iz Tutina da se odredi pritvor Branislavu Peranoviću, koji se sumnjiči za nasilje u duhovno-rehabilitacionom centru Crna Reka. ..Kako nezvanično saznaje FoNet, tročlano Veće Opštinskog suda smatra da nema osnova...

Nastavak na S media...

Žalba tužioca na odbijanje pritvora

Izvor: RTS, 02.Jun.2009

Pošto je tutinski Opštinski sud odbio zahtev da se osumnjičenima za nasilje u Centru "Crna Reka" odredi pritvor, tužilac Hazbija Alibašić uložio žalbu. Osumnjičeni mogu uticati na istragu ali i ponoviti zločine, objasnio je Alibašić. ..Opštinski tužilac u Tutinu Hazbija Alibašić uložio...

Nastavak na RTS...

Bez pritvora za bivšeg upravnika Centra Crna reka

Izvor: 24sata, 02.Jun.2009

Predsednik Okružnog suda u Novom Pazaru Ćamil Hubić potvrdio je da je postojao takav predlog opštinskog tužioca, ali da sudsko veće nije našlo dovoljno razloga za takvu meru.

Nastavak na 24sata...

Narkomani beže iz Crne reke

Izvor: Glas javnosti, 03.Jun.2009, 02:37

NOVI PAZAR - Sveštenik Branislav Peranović, bivši upravnik Duhovno-rehabilitacionog centra u Crnoj reci kod Tutina, i đakon Nemanja Radisavljević, osumnjičeni da su u ovom centru počinili krivična dela nasilja i mučenja, braniće se sa slobode. Veće trojice Opštinskog suda u Tutinu koje je...

Nastavak na Glas javnosti...

"Bombaš" Dragan Marić ostaje u pritvoru

Izvor: 24sata, 03.Jun.2009

Portparol tog suda Zoran Šešić izjavio je Tanjugu da je krivično vanpretresno veće odbilo kao neosnovanu Marićevu žalbu na određivanje pritvora, jer smatra da još stoje razlozi zbog kojih mu je određen, tako da će u daljem toku istrage ostati u pritvoru.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.