Izvor: B92, 02.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pažin: UBPOK bio pasivan

Beograd -- Bivši policijski inspektor Slobodan Pažin rekao je da je kod "Beogradske arene" u februaru 2003. izvršen pokušaj ubistva Zorana Đinđića.

Pažin je pred Posebnim odeljenjem Okružnog suda u Beogradu, na suđenju za ubistvo premijera Srbije, rekao da Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala nije učinila ništa kako bi zaštitila Đinđića, koji je ubijen 20 dana kasnije, 12. marta 2003.

Pažin je naveo i da je policija posle atentata kod "Beogradske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << arene" ustanovila da je šest mobilnih telefona korišćeno samo u vreme atentata i nikada više i dodao da je na osnovu toga zaključeno da to nije bila saobraćajna nesreća, nego pokušaj ubistva.

Pažin, koji je optužen da pripada "zemunskom klanu", rekao je da je vođu te kriminalne organizacije Dušana Spasojevića upoznao u januaru 1997. i da mu je on bio operativna policijska veza i da su o kontaktima sa Spasojevićem bile upoznate sve Pažinove starešine u policiji. Upitan o odnosima Spasojevića i Ljubiše Buhe, Pažin je odgovorio da su njih dvojica imala kriminalnu grupu od 2000.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.