Pastor i Šoder o pomoći potrebnoj izbeglicama

Izvor: Radio 021, 25.Avg.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor i Šoder o pomoći potrebnoj izbeglicama

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i šef Visokog komesarijata UN za izbeglice u Srbiji Hans Fridrih Šoder razgovarali su o nastavku zajedničke pomoći velikom broju izbeglica koje sa Bliskog istoka stižu u Srbiju, kao i o situaciji u vojvođanskim opštinama u kojima je organizovan njihov prihvat.

Na sastanku je konstatovano da je povećan broj pridošlih, koji se dešavao poslednjih dana nakon otvaranja makedonske granice prema Grčkoj, uspešno i adekvatno zbrinut, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << te da je situacija u prihvatnom centru u Kanjiži, kao i u drugim opštinama, stabilizovana i na zadovoljavajućem nivou.

Pastor i Šoder naglasili su da se situacija sa migrantima koji u tranzitu prolaze kroz Srbiju, ali im ona nije ciljno odredište, mora posmatrati sa humanitarne strane i sa strane interesa lokalnog stanovništva, te da se ona može adekvatno balansirati samo zajedničkim snagama državnih organa, međunarodnih institucija i organizacija, pokrajinske i lokalne vlasti.

S obzirom na to da predstoji zimski period, u kojem će zbrinjavanje ljudi biti dodatno otežano, Pastor i Šoder su istakli potrebu produbljivanja saradnje, kako bi se, zajedničkim snagama uz međunarodnu pomoć, planiranje i dobru organizaciju taj period što bolje prebrodio.

Predsednik Pastor izrazio je zahvalnost organizaciji i predstavnicima UNHCR koji svakodnevno pružaju veliku pomoć državnim organima i lokalnim samoupravama u Vojvodini u zbrinjavanju migranata, i istakao da je Skupština Vojvodine spremna da u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima pruži svu neophodnu podršku.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor i Šoder razgovarali o izbeglicama

Izvor: Akter, 25.Avg.2015

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i šef Predstavništva UNHCR u Srbiji Hans Fridrih Šoder razgovarali su danas u Novom Sadu o nastavku zajedničke pomoći velikom broju izbeglica koje sa Bliskog istoka stižu u Srbiju..Tema razgovora bila je i situacija u vojvođanskim opštinama u kojima...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.