Pas teško povredio devojčicu

Izvor: B92, 23.Maj.2012, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas teško povredio devojčicu

Aranđelovac -- Desetogodišnja devojčica iz Aranđelovca teško je povređena kada ju je napao pas dok se igrala u dvorištu jednog auto servisa.

S teškim povredama glave i šake ona je prevezena u Beograd gde su je operisali na Dečijoj klinici u Tiršovoj, a posle složene operacije njeno stanje je stabilno.

"Ona je vrlo težak pacijent, ali u ovom trenutku nije životno ugrožena. Sada se borimo protiv infekcije, dete dobija antibiotike. Takođe potražili smo konsultacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolega oftamologa koji se bave povredama oka i maksilofacijalne hirurgije zbog povrede zuba, ali u ovom trenutku, iako jako težak pacijent, ona nije u životnoj opasnosti", kaže Dušan Abramović, dečiji hirurg.

Do nesreće je došlo kada je pas rase doga argentino iskočio iz boksa, utrčao među decu koja su se igrala i počeo da ujeda devojčicu N.M.

Vlasniku psa 26-godišnjem Saši M. određena je mera zadržavanja od 48 sati, a sumnjiči se za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Ovo je još jedan u nizu napda vlasničkih pasa. Podsetimo pre dva dana pitbul je napao čoveka i njegovog psa u beogradskom naselju Voždovac. U Požarevcu pas rase sop napao je devetogodišnjeg dečaka koji je zadobio povrede glave, grudnog koša i ruke.

Iako je ovog proleća na osnovu rezultata Infektivne klinike i Veterinarske inspekcije broj napada pasa na teritoriji Beograda smanjen, u septembru 2011. zabeleženo je 284 ujeda, u oktobru 266, a u januaru ove godine 223, a podaci iz marta kažu da je zabeleženo 199.

Napadi se odnose i na lutalice i na vlasničke pse. Hitna pomoć za životinje, odnosno veterinari primaju između 20 i 30 poziva dnevno, a ekipe u proseku 5 puta dnevno izlaze na teren.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pas izujedao devojčicu u Aranđelovcu

Izvor: Akter, 23.Maj.2012

Desetogodišnja devojčica iz Aranđelovca sa teškim povredama glave i desne šake hitno je prebačena na Dečiju kliniku u Beogradu nakon što ju je izujedao pas u dvorištu jednog auto-servisa

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.