Pas izujedao devojčicu i vlasnicu

Izvor: B92, 15.Okt.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas izujedao devojčicu i vlasnicu

Beograd -- U beogradskom naselju Zemun Polje, jutros oko 11 časova pas je napao devojčicu i ženu. Grupa građana najavila protest zbog "medijske hajke" na pse lutalice.

Dr Nada Macura, portparolka beogradske Hitne pomoći, kaže da je žena, u pokušaju da devojčicu odbrani od psa, zadobila četiri ugriza leve podlaktice.

Emina Gvozdanović (45), inače vlasnica psa mešanca, vodila je kuče na povocu sa kojeg se ono otrgnulo i napalo Anu Belak (15).

"Poziv smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primili u 11.29 sati. U Ulici Andrije Habuša, kod broja 35, zbrinuli smo ženu sa povredama nadlaktice, od ujeda psa, i prevezli je u Infektivnu kliniku", kaže Macura.

Čopor od sedam pasa napao ženu na Zvezdari

Još jedan napad pasa dogodio se juče, ovaj put u beogradskom naselju Zvezdara. Prema informacijama iz policije, u Pančinoj ulici, kod broja 1, u blizini OŠ "1.300 kaplara", sedam pasa lutalica napalo je Draganu Dimitrijević (36) nanevši joj lakše telesne povrede. Ona je zadobila ujede po rukama i nogama, a rane su joj zbrinute u KBC "Zvezdara".

Devojčica je, kako je rekla, privatnim automobilom prebačena u Institut za majku i dete u Novom Beogradu.

U beogradskoj policiji je potvrđeno da je pas napao devojčicu nanavši joj povrede u predelu leđa, nogu i ruku.

Portparol Instituta za majku i dete dr Radoje Simić potvrdio je da je 15-godišnja devojčica primljena u tu zdravstvenu ustanovu.

"Ima rane po ruci i kolenu koje su joj ušivene. Reč je o lakšim telesnim povredama i ona će biti puštena na kućno lečenje, uz terapiju antibioticima", rekao je dr Simić.

Sutra protest zbog medijske hajke na pse

Ispred Skupštine grada Beograda sutra će biti održan protestni skup "samoorganizovanih građana” koji žele da izraze revolt zbog "medijske i šinterske hajke” na napuštene pse, najavio je organizator.

"Tražimo da se prestane sa medijskom histerijom i da se radi na sprovođenju Zakona o dobrobiti životinja, kao i promovisanju odgovornog vlasništva koje propagira i Uprava grada”, navedeno je u saopštenju organizatora dostavljenog medijima.

Kako se dodaje, "ljudske greške ne smeju se obijati o leđa” napuštenim psima, niti onima kojima se lepi etiketa agresivnih rasa.

Zahtevamo od Grada i Sekretarijata za komunalno-stambene poslove da zaustave "šintersku hajku” na napuštene pse i od nadležnih da rade svoj posao - u praksi sprovode Zakon o dobrobiti životinja.

Samoorganizovani građani su uputili apel medijima da prekinu "hajku na napuštene pse i rase označene kao agresivne” i shvate koliku odgovornost imaju, navodeći da "pozivanje na linč nije novinarstvo”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.