Pas izujedao devojčicu i njenog oca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2016, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas izujedao devojčicu i njenog oca

Danas oko 15 časova u novosadskom vikend naselju Kamenjar pas je napao sedmogodišnju devojčicu i njenog oca. Devojčica je zadobila povrede desne potkolenice i stopala, i zadržana je u Dečjoj bolnici u Novom Sadu, gde je urađena hiruška intervencija, a otac je sa lakšim povredama stopala, nakon ukazane medicinske pomoći pušten na kućno lečenje.

Kako je rečeno u novosadskoj Dečjoj bolnici, devojčica se nakon ukazane lekarske pomoći oseća dobro.

Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << očevidaca, šarplaninac se otrgao sa lanca i napao devojčicu koja je sa ocem prolazila pored nasipa na Kamenjaru.

Očevidac Aleksandar, koji se u tom trenutku zatekao u svom dvorištu, kaže da ga je uplašio lavež psa i vrisak deteta, te je izašao na nasip.

U novosadskoj Zoohigijeni je rečeno da su njihova inspekcija, i ekipe MUP-a, komunalne policije i republičke veterinarske inspekcije na lice mesta stigle deset minuta nakon poziva građana, kao i da je nakon izvršenog uviđaja pas odveden u prihvatilište.

"Pas nije čipovan, tako da se radi o flagrantnom kršenju zakona o dobrobiti životinja i taj pas je napravio incident van privatnog vlasništva, dakle to se desilo na javnoj površini. U svakom slučaju da ćemo mi insistirati ono što je u našoj nadležnosti, da vlasnik bude kažnjen po Zakonu o dobrobiti životinja, zato što nije mikročipovao psa na svoje ime, i nije ga nikad vakcinisao od besnila", kaže Aleksandar Bursać, direktor "Zoohigijene''.

Stanovnici Kamenjara tvrde da su u tom novosadskom naselju česti napadi pasa o kojima vlasnici ne vode računa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pas izujedao devojčicu i njenog oca u Novom Sadu

Izvor: RTS, 12.Jun.2016

Sedmogodišnju devojčicu i njenog oca napao je pas dok su šetali kraj Dunava u novosadskom vikend naselju Kamenjar, saznaje RTS. Oboje su zbrinuti na licu mesta i prebačeni u bolnicu na dalju dijagnostiku. . Devojčica je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.