Paravinja povezan s ubistvom Dade Vujasinović?

Izvor: Studio B, 06.Avg.2011, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paravinja povezan s ubistvom Dade Vujasinović?

Vozač kamiona Dragan Paravinja koji je osumnjičen za ubistvo 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić umešan je u organizaciju ubistva srpske novinarke Radislave Dade Vujasinović, čije ubistvo iz 1994. godine do danas nije rešeno.

"Jutarnji list", pozivajući se na izjave srpskih i hrvatskih istražilaca, piše da je Dada Vujasinović oštro pisala protiv Željka Ražnatovića Arkana, koji joj je i lično pretio, kao i da bi Paravinjina povezanost s ovim slučajem mogla baciti >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << novo svetlo na slučaj nestale Antonije.

Istražioci sada otvaraju mogućnost da je Paravinja lagao u svom iskazu u Banja Luci da je ubio Antoniju i bacio njen leš u Krku.

"Toliko ga je strah povratka u Srbiju da postoji mogućnost da je lagao da je ubio Antoniju, samo da bi bio predan hrvatskoj policiji i vlastima, a nesrpskoj. Ono što sa sigurnošću možemo tvrditi jest da je Paravinja ili učestvovao u organizaciji ubistva Vujasinovićeve ili je čvrsto povezan s organizatorima", prenosi list izjavu visokopozicioniranog zvaničnika u hrvatskom MUP-u.

"MUP Srbije odnedavno proverava informaciju da Paravinja ima veze s ubistvom Vujasinovićeve", izjavio je za Jutarnji list Milorad Veljović, direktor policije Srbije, dodavši da policija Srbije s kolegama iz Hrvatske proverava neke informacije, ali da ne želi prejudicirati stvar.

On je potvrdio da je do policije došla informacija koja Paravinju povezuje s ubistvom Vujasinovićeve, ali nije otkrio izvor informacija.

Srpski istražioci smatraju da bi Paravinjina povezanost s ubistvom Vujasinovićeve mogla otvoriti rešavanje niza drugih ubistava u Srbiji, piše list i ukratko izveštava da se unazad dve godine njena smrt istražuje kao ubistvo.

Paravinja je hrvatskim istražiteljima i sam potvrdio da o slučaju Dade Vujasinović zna vrlo mnogo, ali da o tome još ne želi da priča, piše list.

Dragan Paravinja uhapšen je 26. juna na području Srpca u BiH nakon višednevne potrage.

Policiji u Banjaluci priznao je, a pred sudom BiH porekao ubistvo Antonije Bilić koja je zadnji put viđena 7. juna kad je na mostu na reci ulazila u kamion kojim je upravljao, što su potvrdili i forenzički nalazi - krvi i vlasi kose, ali i iskazi svedoka.

Na prvom saslušaju nakon izručenja iz BiH gde je pre toga osuđen na dve godine i deset meseci zatvora zbog pokušaja silovanja, Paravinja je tvrdio da 7. juna nije bio ni blizu Drnišu, da Antonija ušla u njegov kamion i da su dokazi podmetnuti, ali je u međuvremenu saslušano više svedoka, među njima i čoveka koji je video Antoniju kako ulazi u kamion.

Paravinja je i u Srbiji pravosnažno osuđen na 4,5 godina zatvora zbog silovanja.

Srbija šalje zahtev za saslušanje

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila je danas da će Više javno tužilaštvo u Beogradu u najkraćem roku poslati zahtev istražnim organima u Hrvatskoj da se Dragan Paravinja sasluša u vezi sa ubistvom novinarke Radislave Dade Vujasinović.

"Informacija da je Paravinja povezan sa ubistvom novinarke Vujasinović za nas je potpuno nova i zatražićemo od hrvatskih kolega da ispitaju Paravinju i provere medijske navode", rekla je Dolovacu pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Taj slučaj je jedan od prioriteta tužilaštva u Srbiji i svaki trag, koji bi mogao da dovede do rasvetljavanja Tužilaštvo odmah provereva, navela je Dolovac.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.