Paravinja negirao silovanje u Istočnom Sarajevu

Izvor: Blic, 06.Jul.2011, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paravinja negirao silovanje u Istočnom Sarajevu

BANJALUKA - Uhapšeni osumnjičeni ubica Dragan Paravinja odbacio je danas pred Osnovnim sudom na Sokocu, u Bosni i Hercegovini, optužbe za pokušaj silovanja devojke sa Pala 2002. godine.

Milana Bulić, advokatica Paravinje, rekla je novinarima da su na glavnom ročištu izneti dokazi koje je predložilo tužilaštvo, saslušani jedan svedok i veštak - lekar, predloženi dokazi odbrane, i prihvaćeni svi dokazni predlozi tužilaštva i odbrane.

Bilićeva je navela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će glavni pretres biti 12. jula, kada će biti pozvani svedoci i izvršeno veštačenje.

Lekar-veštak Žarko Savić rekao je da su povrede G.S. bile odbrambene prirode i da su, prema fotografijama, najverovatnije nanete u borbi sa napadačem.

Osnovni sud na Sokocu raspisao je 2005. godine poternicu za Paravinjom zbog optužbe za silovanje iz 2002. godine u Istočnom Sarajevu.

Za Paravinjom je raspisana poternica i u Hrvatskoj, zbog sumnji da je ubio maloletnu autostoperku iz Drniša, a za njim postoji i poternica iz Srbije, zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Paravinja je krajem juna uhapšen u okolini Srpca, u Republici Srpskoj, a nalazi se u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu.

Povezane vesti: BiH u ponedeljak odlučuje o izručenju Paravinje Tadić: Podrška Srbije BiH nije deklarativna Hrvatska policija: Nije isključeno da je Antonija prodata u belo roblje Paravinja uskoro u Hrvatskoj Hrvatski inspektori saslušali Paravinju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.