Paravinja laže i ismeva policiju?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paravinja laže i ismeva policiju?

Dragan Paravinja (43), koji je rekao da zna ko je ubio novinarku Dadu Vujasinović, a zatim promenio iskaz i izjavio da ništa ne zna o tom zločinu, patološki je lažov i manipulator, tvrde sagovornici Pressa. To nije prvi iskaz koji se pokazao kao lažan, budući da je i ranije svašta izjavljivao.

Prema rečima kriminologa Dobrivoja Radovanovića, Paravinja, koji je osumnjičen za više krivičnih dela u nekoliko zemalja, laže čim otvori usta.

- Paravinja je očigledno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << psihopata. On je klasičan tip osobe koja se može svrstati u manipulativne lažove. Ali isto tako on je i zločinac i treba ga strpati u zatvor, jer takve osobe razumeju samo stroge kazne - kaže Radovanović.

On dodaje da policija i pored svega mora da proveri sve njegove izjave, jer postoji mogućnost da svojim lažima pokušava sebi da "izboksuje" status psihičkog bolesnika.

- Moguće je da pravi neku odstupnicu i verovatno zna zašto laže. Jedna od mogućnosti je skrivanje pravih tragova. Druga mogućnost je da nastoji sebi obezbedi status neuračunljive osobe, jer lakše je biti u bolnici nego u zatvoru, kazna je lakša i kraće traje. I treća varijanta je da on laže zato što je patološki lažov i uživa u laganju - naveo je kriminolog.

Bivši kriminalistički inspektor Mladen Lojović, koji je istraživao ubistvo novinarke "Duge" Dade Vujasinović po nalogu njene porodice, kaže da Paravinja izvrgava podsmehu tri zemlje.

- Ovo postaje priča koja više nije obična, već ima sve obrise ludačke sage. Međutim, neverovatno je da policije prave zajedničke timove, a da zaista nemaju neke indicije ni dobra saznanja. Mogu da kažem da sam ubio Kenedija, ali sigurno zbog toga niko neće praviti tim koji će to proveravati. Na šta bi ličilo kada bi se svaki put formirao tim kada neki ludak nešto izjavi - pita se Lojović.

Sagovornik "Presa" smatra da u celoj priči oko Paravinje, ipak, postoji niz nelogičnosti koje bi trebalo istražiti, ali i to da je krajnje vreme da policija najzad saopšti javnosti šta se dešava.

- Nije isključeno da Paravinja pravi sebi neku vrstu paravana, tako što prvo izjavi da je, recimo, ubio Antoniju Bilić, a zatim to negira. Isto to uradi i u vezi sa Dadom, pa posle kaže da nije on i da ne zna ko ju je ubio - kaže bivši inspektor.

Lojović kaže da, čak i ako Pravinja svesno obmanjuje javnost i policiju, ne može da razume šta time dobija.

- Paravinja je već osuđivan, a sada mu preti višegodišnja kazna zatvora. On takvim ponašanjem može samo da izazove kontraefekat i sve dodatno razljuti - navodi on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.