Izvor: B92, 22.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paraćinu potrebno još novca

Paraćin -- Opštini Paraćin potrebno je još 100 miliona dinara da bi bile sanirane posledice prošlogodišnje eksplozije vojnog skladišta.

Za to je Vlada Srbije do sad obezbedila 30 miliona dinara. Tim povodom Operativni štab u Paraćinu za saniranje posledica eksplozije vojnog skladista uputio je zahtev Vladi Srbije, Ministarstvu finansija, Ministarstvu za kapitalne investicije i Vladinoj komisiji za elementarne nepogode u kome ih obaveštava o potrebnim sredstvima i nameni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do sada utrošenog novca.

U pismu se ističe da je eksplozijom vojnog skladišta na Karađorđevom brdu oštećeno oko četiri i po hiljade objekata, i da je do sada popravljena polovina.

Posle sanacije stambenih objekata na redu su popravke na poslovnim, poljoprivrednim i javnim objektima, a sve to treba završiti do 30. maja, do kada je, opštinskom odlukom, utvrđen rok za sanaciju celokupne štete.

Posle tog roka svi građani koji ne budu sanirali štete na svojim objektima sredstvima države to mogu ostvaritit tužbom sudu, a opština će im pružiti svu pravnu pomoć.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.