Paraćin: Poginuo sin, otac i majka povređeni

Izvor: Večernje novosti, 27.Sep.2014, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paraćin: Poginuo sin, otac i majka povređeni

Jedna poginula osoba i četvoro povređenih epilog je stravičnog saobraćajnog udesa koji se dogodio u petak oko 21 sat na regionalnom putu Paraćin - Pojate, kod sela Ratare. U potpuno smrskanoj „zastavi 101“ nalazila se porodica Rakić. Za volanom je bio otac Zoran (56) koji je zadobio prelom karlice i iščašenje kuka, povrede grudnog koša i rebara. Na mestu suvozača bio je sin Vladan, koji je stradao na licu mesta, dok je njegova majka Slađana (51) završila sa otvorenim prelomom butne >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kosti. Traktorista Radomir Jevremović, bukvalno je katapultiran sa svog sedišta i imao je ogromnu sreću jer je samo lakše povređen, kao i vozač „golfa“ Đurica Aranđelović. Istraga će tek utvrditi na koji način je došlo do udesa jer se izjave učesnika razlikuju. Prema nezvaničnim saznanjima, vozač „golfa“, koji se kretao iz pravca Paraćina, udario je u traktor ispred sebe, nakon čega je na „golf“ naletela „zastava 101“ u kojoj su bili Rakići, a koja je naišla iz suprotnog pravca. Traktor je bukvalno prepolovljen od siline udarca, dok je „zastava“ potpuno smrskana, pa su Vladanovo telo iz automobila morali da izvlače vatrogasci koji su sekli lim. Prema saznanjima „Novosti“, vozač „golfa“ u izjavi datoj istražnim organima u bolnici demantovao je, međutim, da je on udario u traktor, ali je alko-test pokazao da je bio u alkoholisanom stanju, pa će veštačenja koja je naložila Tatjana Đogo javni tužilac tek pokazati šta se tačno dogodilo. Traktorista Radomir Jevremović iz Gornjeg Vidova, sa kojim smo razgovarali u bolnici, rekao je da se vraćao traktorom od majstora i da je njegovo vozilo bilo potpuno ispravno. - Osetio sam samo jak udarac u zadnji deo traktora i ništa drugo. Leteo sam kroz vazduh više od deset metara i pao na kolovoz. Sam bog me je spasao jer da je iz suprotnog pravca išlo neko drugo vozilo, bio bih pregažen. Ne znam ko me je udario! - uzbuđeno nam je, dok je primao infuziju, pričao Radomir. U roditeljskoj kući Zorana Rakića svi su potreseni tragedijom i sa zebnjom čekaju vesti iz bolnice o stanju Zorana i Slađane. Baka Bosiljka rekla nam je da su se Rakići vraćali iz Kruševca kad se udes dogodio. - Moj sin, unuk i snaja išli su da posete Natašu, unuku u Kruševcu. Ne mogu da verujem da mi je Vlada poginuo, pa pre dve godine se tek oženio i završio kuću. Prošle nedelje on i Ivana proslavili su dvogodišnjicu braka i useljenja - sa suzama priča baka Bosiljka. ZASAD STABILNO TEŠKO povređen bračni par Rakić, Zoran i Slađana, odmah su operisani na ortopediji i sada se nalaze na intenzivnoj nezi. Lekari kažu da je njihovo stanje zasad stabilno.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mladić poginuo u udesu s traktorom

Izvor: Kurir, 28.Sep.2014, 06:33

Vladan Rakić nastradao u naletanju dva automobila na poljoprivrednu mašinu..PARAĆIN - Vladan Rakić (32) iz Paraćina je poginuo, a četiri osobe su povređene u nesreći koja se preksinoć dogodila na putu Paraćin-Pojate, ispred sela Ratare...U sudaru su učestvovala dva automobila i traktor, a...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.