Izvor: B92, 09.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paraćin: Neeksplodirana municija

Paraćin -- Oko skladišta municije Paraćinske utrine i dalje ima neeksplodirane municije, nakon eksplozije prošle godine.

Potpukovnik Milorad Kuzmanović izjavio je da su pirotehničari Vojske Srbije i kragujevačkog Remontnog zavoda pronašli oko 16.000 komada neeksplodirane municije i uništili oko 15.400. Vojno skladište u kome je bilo smešteno više od 3.500 tona raznih vrsta municije, eksplodiralo je 19. oktobra prošle godine.

Tada je pričinjena velika materijalna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šteta u Paraćinu i Ćupriji. Više oštećenih objekata još uvek nije sanirano.

Pirotehničari sedam meseci rade na raščišćavanju, a sanacija terena od neeksplodiranih projektila biće nastavljena sutra, rekao je on Tanjugu.

Stručnjaci dnevno pronađu više komada municije koje ne mogu da pripreme za uništavanje, precizirao je Kuzmanović, apelujući da ratari i drugi građani ne diraju eksplozivne naprave pronađene u njivama i na drugim površinama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.