Izvor: Blic, 30.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao avion pored splava Marinero na zemunskom keju

Avion marke "Utva" srušio se danas oko 15.45 pored splava "Marinero" na zemunskom keju. U tom udesu lakše je povređen pilot aviona koji, prema saopštenju MUP-a, nije tražio lekarsku pomoć.



Novinar agencije Beta video je kako se avion koji je vukao transparent jedne banke srušio u neposrednoj blizini splava "Marinero" na zemunskom keju. Nesreća se dogodila kada se transparent, koji je avion vukao, zakačio za jarbol jedne jedrilice, posle čega je pao u vodu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Zaposleni na splavu rekli su da je "sreća u nesreći što se avion zaustavio u neposrednoj blizini skladišta sa plinskim bocama", pa je izbegnuta eksplozija.

Pilot, koji je lakše povređen, nije želeo da daje nikakve izjave dok na mesto nesreće ne izađe policija.

Komisija Direktorata civilnog vazduhoplovstva za udese izašla je na mesto udesa i ispituje uzrok pada aviona "utva 75" u Dunav, u blizini hotela Jugoslavija. Savetnica Direktorata za odnose sa medijima Katarina Andrić-Milosavljević kazala je da bi prvi rezultati istrage o uzrocima nesreće, u kojoj je pilot lakše povređen, trebalo da budu poznati sutra.

"Avion je u vlasništvu aero kluba Lasta iz Lisičijeg jarka, imao je urednu dozvolu i bio je u plovidbenom stanju", navela je ona.

Ovo je treći pad letelica u poslednjih deset dana. Avion Vazduhoplovstva Vojske Srbije „Orao J-22" srušio se 21. maja na izlazu iz sela Barande, 50 kilometara severoistočno od Beograda. Helikopter "gazela" novosadske privatne firme "Ciklonizacija" srušio se pet kasnije ranije u jezero banje Rusande kod Melenaca, dvadesetak kilometara od Zrenjanina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.