Palić: Najbolji vinari na vinskim svečanostima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2017, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palić: Najbolji vinari na vinskim svečanostima

Palić je ovog vikenda u znaku vinskih svečanosti i obeležavanja 555 godina prvog pisanog pomena naselja. Brana su najbolja vina Vojvodine i proglašeni najbolji vinari.

Najbolje ovogodišnje vino na trinaestim palićkim vinskim svečanostima dolazi iz Horgoša, iz Vinarije Balint. Proglašena su najbolja vina u još nekoliko kategorija, dok za najbolju proglašena Vinarija Milisavljević iz Lipara.

"To je značajno priznanje. Nije mala stvar pobediti u Subotičko-horgoškoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << regiji. To je regija koja ima veliku tradiciju i tu su vinari koji znaju da rade dobra vina", ističe njihov predstavnik Stevan Milisavljević.

Na ovogodišnje Urbanove dane, što je zvaničan naziv manifestacije, kandidovano je rekordnih 109 vina za ocenjivanje iz 54 vojvođanske vinarije.

"Ljudi redovno dolaze na ove svečanosti i taj broj se povećava. Mi to tumačimo da oni imaju poverenja u naš posao, žiri koji radi je vrlo, vrlo kvalifikovan i potpuno nezavisan, dakle nema nikakvih bočnih radnji", kaže Dragutin Miljković, veliki majstor viteškog reda Arena Zabatkiensis.

Ovo je samo jedna u nizu manifestacija kojom se obeležava 555 godina od prvog pisanog traga o ovom turističkom mestu.

"Možemo biti ponosni na ovo što smo nasledili. Bilo je trenutaka kada je sve ovo bilo zapušteno, kao na primer ova Velika terasa, ali možemo da budemo ponosni da je to sada renovirano i ponovo dobija neku novu funkciju i novi sadržaj", smatra Marta Dobo, predsednica SMZ Palić.

U godini jubileja, svi ljubitelji Palića se nadaju realizaciji projekta izgradnje Velnes centra koji bi itekako doprineo daljem razvoju turizma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.