Izvor: Glas javnosti, 09.Okt.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala Sajina grupa

BEOGRAD - Policija je presekla lanac trgovine drogom narkobosa Safeta Kalića (40), zvanog Sajo, iz Rožaja i tom prilikom zaplenila oko 3,5 kilograma heroina i sedam kilograma smese kofeina i paracetamola, ukupne vrednosti oko 200.000 evra, saopštio je juče MUP Srbije.

U toj akciji su, posle višemesečnog praćenja, u Belom potoku uhapšeni crnogorski državljanin Semir Dedeić (21) iz Rožaja, Milo (46), Dragan (54) i Miodrag Radević (49) svi iz Beograda, dok se za Edisom Rebronjom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << (24) iz Rožaja intenzivno traga.

Policija je od njih zaplenila i osam komada vatrenog oružja, 406 komada municije različitog kalibra, kao i novac koji potiče od izvršenja krivičnih dela.

Policija je prilikom pregleda „folksvagena pasat karavan“ beranskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Dedeić, u konstrukcionim šupljinama u nosaču branika, pronašla 17 paketa sa oko 3,5 kilograma heroina i oko sedam kilograma smese kofeina i paracetamola.

U kući Mila Radevića policija je pronašla pola kilograma heroina, vagu za precizno merenje, pištolj „tanfoglio“, 25 komada municije odgovarajućeg kalibra, 3.500 evra i 52.000 dinara. U kući Dragana Radevića pronađene su četiri lovačke i jedna automatska puška, pištolj, revolver, kao i 381 komad municije različitog kalibra.

PRIVOĐEN ZBOG SPREMANJA ATENTATA

Kalić je nedavno privođen u crnogorsku policiju po nalogu specijalnog tužioca za organizovani kriminal Stojanke Radović jer je u njegovom stanu u Podgorici uhapšena desetočalna grupa, koja je spremala atentat na crnogorskog državljanina. Međutim, Kalić je tvrdio da je samo iznajmio stan uhapšenoj grupi i da sa pripremanim atentatom nema veze.

Kalić poseduje ogromno bogatstvo. Vlasnik je moderne benzinske pumpe M-petrol“ na izlazu iz Rožaja, u čijem sklopu rade i fri-šop i restoran, a takođe poseduje i pumpu u Podgorici. Vlasnik je i preduzeća „Turjak“ kojem pripadaju dva hotela koja su u ekskluzivnim zdanjima renovirana u prethodne dve godine. NJegova firma gazduje i u dva restorana u Rožajama, kao i u odmaralištu na ulcinjskoj plaži. Takođe, na ime Safeta Kalića vodi se i firma za zaštitu i traženje osoba, kao i prevozničko preduzeće „Daut i Daut“.

Od osumnjičenih je privremeno oduzeto pet vozila.

Ime Safeta - Saje Kalića u javnosti je postalo poznato tokom akcije „Sablja“, kada ga je srpska policija označila kao jednog od glavnih narko bosova na Balkanu. Navodno, Kalić je godinama zemunski klan snabdevao stotinama kilograma narkotika.

Te optužbe nikada nisu procesuirane niti dokazane, a u crnogorskim policijskim dosijeima i dokumentima Agencije za nacionalnu bezbednost on se pominje kao „bezbednosno interesantna osoba“ i pripadnik rožajskog klana, koji svoje aktivnosti uglavnom sprovodi u inostranstvu.

Braca Radevic su takodje iz Rozaja. Imali su stan na nekih 50 metara od sajine kuce. Kasnije su se odselili za Beograd. Nisu se bavili kriminalom a jedan od njih sa nadimkom Coco bio je i uspjesan sportista.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.