Pacijentkinja iskočila iz sanitetskog vozila

Izvor: Blic, 12.Sep.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacijentkinja iskočila iz sanitetskog vozila

NIŠ - Pacijentkinja Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici O. S. ( 35), iz Aleksinca, prekjuče u 14.10 iskočila je iz sanitetskog vozila niškog Kliničkog centra i glavom udarila u kolovoz, usled čega je zadobila višestruke prelome lobanje.

Nesreća se dogodila u Ulici Nikola Tesla u Nišu, a nakon iskakanja, ekipa Zavoda za hitnu pomoć povređenu pacijentkinju prevezla je na Kliniku za neurohirurgiju, gde je, zbog teških povreda glave, zadržana na lečenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Pacijentkinja je dovezena sa višestrukim prelomima lobanje i nagnječenjem mozga. Povrede su takve da ih hirurški ne možemo sanirati. Ona trenutno nije životno ugrožena, mada su to teške i ozbiljne povrede glave. Lečena je od psihoze i iz sanitetskog vozila iskočila je najverovatnije u nameri da se ubije - kaže direktor Klinike za neurohirurgiju doktor Ivica Stefanović.

Doktor Lazarević kaže da je Olivera poslednjih dana bila bolje i da niko nije očekivao da će pokušati da iskoči iz saniteta.

- Ona je dva meseca lečena od psihoze, ali je u poslednje vreme pokazivala znake oporavka. To su rekli čak i njeni roditelji sa kojima sam jutros razgovarao, jer su to primetili kad su dolazili da je posete. Redovno je uzimala antidepresive. Ništa nije ukazivala na to da može nešto tako da uradi. Međutim, kod psihijatrijskih pacijenata nije neuobičajeno da donose nagle i neočekivane odluke. Pri povratku sa pregleda, bez ikakvog upozorenja je skočila iz sanitetskog vozila, u kome je bilo još nekoliko pacijenata i dve medicinske sestre. Sedela je pozadi i u momentu je naglo otvorila zadnja vrata i skočila iz saniteta. Odvezli smo je u Klinički centar u Nišu jer ne možemo sve neophodne preglede da obavimo na klinici - navodi doktor Lazarević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.