PUŠTEN: Ajković izašao iz pritvora

Izvor: Telegraf.rs, 18.Nov.2014, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUŠTEN: Ajković izašao iz pritvora

Zoran Ajković Ajkula će suđenje čekati u svojoj kući uz primenu mere elektronskog nadzora tzv. nanogice. On je jemčio da će se pojavljivati na sudu lokalom u tržnom centru "Kalča", čija je vrednost preko 47 miliona dinara, i kućom u ulici Zona Zamfirova vrednom oko osam miliona dinara

Zoran Ajković Ajkula, koji se tri meseca nalazio u pritvoru nakon što je isporučen iz Crne Gore, po poternici za iznudu, pušten je večeras iz pritvorske jedinice niškog Kazneno >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << popravnog zavoda jer je prihvaćeno njegovo jemstvo koje je podrazumevalo hipoteku u korist države u vrednosti od petsto hiljada evra.

- Danas je rešenje o određivanju jemstva sprovedeno u katastru tako što je izvršen upis hipoteke u korist Višeg suda po rešenju o prihvatanju jemstva. Viši sud je doneo rešenje o ukidanju pritvora uz primenu mere napuštanja stana – saopštio je za Telegraf.rs Milan Petrović, Ajkovićev advokat.

Ajković će suđenje čekati u svojoj kući uz primenu mere elektronskog nadzora tzv. nanogice. On je jemčio da će se pojavljivati na sudu lokalom u tržnom centru “Kalča”, čija je vrednost procenjena na preko 47 miliona dinara, i porodičnom kućom u ulici Zona Zamfirova vrednom oko osam miliona dinara.

Kako je navedeno u rešenju o prihvatanju jemstva, ukoliko Ajković prekrši obećanje da se neće kriti i bez odobrenja suda neće napuštati boravište, sud će oduzeti nekretnine date kao jemstvo u korist budžeta Republike Srbije a prema osumnjičenom će ponovo odrediti pritvor.

(D. R.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.