PUŠKA OPALILA POSLE LOVA: Otac male Elene (8) proglašen krivim, ali nije kažnjen

Izvor: Kurir, 04.Okt.2015, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUŠKA OPALILA POSLE LOVA: Otac male Elene (8) proglašen krivim, ali nije kažnjen

Elenin otac i deda vratili su se tog dana iz lova, a nakon što su očistili puške, ostavili su ih na stolu. Izašli su iz sobe, a u njoj su ostali Elena i njen mlađi brat Filip (4). Ubrzo je odjeknuo pucanj, a patron iz puške pogodio je Elenu u glavu.

BEOGRAD - Darko Krsmanović (35), otac osmogodišnje Elene, koja je stradala kad je pod nerazjašnjenim okolnostima opalila puška koju je Krsmanović doneo iz lova i ostavio na stolu u dnevnom boravku, proglašen je krivim, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mu nije izrečena kazna.

Naime, Drugi osnovni sud u Beogradu osudio je Krsmanovića za teško delo protiv opšte sigurnosti iz nehata, ali je odlučio da ga ne kazni zbog tragičnih posledica.

- Posledice dela teško su pogodile optuženog i njegovim kažnjavanjem ne bi bila postignuta nikakva svrha - naveli su u Drugom osnovnom tužilaštvu, koje se nije žalilo na presudu suda.

Tragedija u kojoj je poginula mala Elena dogodila se 14. decembra 2014. godine u porodičnoj kući Krsmanovića. Elenin otac i deda vratili su se tog dana iz lova, a nakon što su očistili puške, ostavili su ih na stolu. Izašli su iz sobe, a u njoj su ostali Elena i njen mlađi brat Filip (4).

Ubrzo je odjeknuo pucanj, a patron iz puške pogodio je Elenu u glavu i na mestu je usmrtio. Na suđenju nije rasvetljeno ko je povukao oroz.

(E. K.)

Autor: Foto: Nebojša Mandić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.