PUKOVNIK UMRO NA SNIMANJU

Izvor: Kurir, 13.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUKOVNIK UMRO NA SNIMANJU

Ljupčo Lazarevski (46), pukovnik Vojske Srbije, umro juče od srčanog udara u hotelu „Moskva“ na snimanju serije „Vratiće se rode“

BEOGRAD - Glumac Ljupčo Lazarevski (46) umro je juče oko 11.30 časova u sobi broj 117 beogradskog hotela „Moskva“, kako saznajemo, od posledica jakog srčanog udara, tokom snimanja poslednjih epizode serije „Vratiće se rode“. Lazarevski, inače pukovnik Vojske Srbije, već dva dana se loše osećao i trebalo je da juče ujutru >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ode na pregled u Vojnomedicinsku akademiju, ali je, nažalost, odustao u poslednjem trenutku kako bi završio snimanje serije.

Lazarevski, poznat u Beogradu kao Ljupče Makedonac, u seriji „Vratiće se rode“ igrao je zapaženu ulogu Mikija Nosonje, a sve na molbu dugogodišnjeg prijatelja Dragana Bjelogrlića, glumca i producenta ovog serijala.

- Ljupče je bio čovek velikog srca koji je imao nebrojano prijatelja i bio izuzetno cenjen, ne samo u Beogradu. Zamolio sam ga da baš zbog te svoje veličine odglumi neki lik u seriji i tu nas je tek oduševio. Požalio se samo u prolazu da mu nešto nije dobro, ali obećao je da će se pregledati na VMA pre nego što nastavi snimanje. Životna ironija je da čovek tako velikog srca umre zbog srčanih smetnji - priča nam Dragan Bjelogrlić.

Ljupčetov takođe veliki prijatelj Jelisije Radivojević, pukovnik Vojske Srbije i načelnik za mirovne operacije u Generalštabu VS, u razgovoru za Kurir kaže:

- Bio je ubeđeni sportista, čovek širokog duha i neviđenog entuzijazma. Mnogo je učinio za opremanje i obuku naših specijalnih jedinica, bio je i poznati džudista. Svugde je stizao i nikada se nije žalio, što je verovatno bilo i ovog puta, pa je i to hteo da savlada u hodu. Zatečen sam i ne mogu trenutno više ništa da kažem - objašnjava nam pukovnik Radivojević.

Tačan razlog iznenadne smrti Ljupčeta Lazarevskog saznaće se nakon obdukcije na Vojnomedicinskoj akademiji, gde je njegovo telo odvezeno nakon policijskoj uviđaja u hotelu „Moskva“.[ antrfile ]

LJUPČE MAKEDONAC

Pukovnik u penziji Ljupčo Lazarevski rođen je 4.7.1961. godine u Beogradu. Vojnu akademiju završio je 1983. godine u 36. klasi Vojne akademije, odsek Kopnena vojska - inženjerija. Po završetku akademije službovao u inženjerijskoj jedinici u Valjevu, a kasnije je bio zadužen u komandi Prve armije za sport i fizičku kulturu. Po izbijanju krize na prostoru bivše Jugoslavije aktivno se uključio u obuku vojnika, a posebno specijalnih jedinica. Kasnije nastavlja službu u 72. specijalnoj brigadi Vojske Srbije i Crne Gore.

Pred kraj službe radio je na razvoju specijalnih jedinica Vojske Srbije i Crne Gore. Penzionisan je krajem 2005. godine. U toku službe više puta je nagrađivan i pohvaljivan i vanredno je unapređen u čin pukovnika.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.