PRIZNALA: Zbog momka izmislila da je silovana!

Izvor: Kurir, 06.Mar.2013, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIZNALA: Zbog momka izmislila da je silovana!

K. S. (16) sa Novog Beograda u policiji rekla da u ponedeljak nije otišla u školu, već kod svog dečka, ali to nije smela da kaže majci, pa je zbog toga ispričala da je bila žrtva silovanja

BEOGRAD - Šta sve neće smisliti!

Šesnaestogodišnja K. S. sa Novog Beograda, koja je u ponedeljak prijavila da ju je nepoznati napadač više od dva sata silovao u podrumu zgrade u njenom kraju, priznala je u policiji da je izmislila celu priču jer nije smela da kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << majci da je dan provela s dečkom, saznaje Kurir!

- K. S. je juče drugi put saslušana u policiji i tada je priznala da je sve izmislila! Plačući je izjavila da nije silovana i da je niko nije napao. Rekla je da u ponedeljak nije išla u školu i da je bila kod dečka, a to majci nije smela da prizna. Zbog toga je izmislila i napadača i silovanje - kaže izvor Kurira iz istrage.Snimci sigurnosnih kamera i lekarski pregled takođe su potvrdili da devojčicu niko nije napao.

- Na snimcima se vidi da tokom dana niko nije ni ušao ni prošao pored tog podruma u kom je devojčica navodno dva i po sata silovana. Nakon prijave, K. S. je pregledao ginekolog, koji je utvrdio da je još nevina i da nema nikakvih povreda koji bi ukazivali na seksualno zlostavljanje - kaže naš sagovornik.Devojčica je, inače, na prvom saslušanju u policiji rekla inspektorima da je „napadača najpre videla u nedelju u autobusu“.

- Izjavila je da ju je pratio i da ga je ponovo videla u ponedeljak. Inspektorima je ispričala da ju je taj čovek, kojeg je opisala kao proćelavog muškarca starog između 35 i 40 godina i tamnijeg tena, pratio i da ju je u ponedeljak oko 13.30 sati presreo u Ulici Jurija Gagarina, odvukao je u podrum zgrade i tamo dva i po sata silovao - kaže izvor Kurira.

K. S. je, podsetimo, na prvom saslušanju u policiji ispričala da je napadač imao nož i da je uspela da pobegne tek oko 16 sati. Njena majka je slučaj odmah prijavila u policiji, ali je dan kasnije utvrđeno da silovanja nije bilo!

Janković: Htela je da privuče pažnju

Psiholog Aleksandra Janković smatra da je K. S. izmislila silovanje jer je na taj način želela da privuče pažnju.

- Očigledno je da mladi imaju pogrešne modele ponašanja, teško mogu da pronađu svoj identitet u svetu. Pokušavaju da pokažu da su važni i da budu zvezde, pa makar i crne, kao što je reč o ovom slučaju - kaže ona i dodaje da se sada postavlja pitanje zbog čega je K. S. baš lažnom prijavom silovanja htela da skrene pažnju na sebe.

Kao jedan od motiva izmišljenog silovanja Jankovićeva navodi da je devojčica nameravala da privuče pažnju osobe koja nije zainteresovana za nju.

- Reč je o ozbiljnoj dozi autodestrukcije - kaže Jankovićeva.

Tužilac na potezu

Policija je, kako saznajemo, predmet prosledila tužiocu, koji će doneti odluku da li će protiv K. S. eventualno biti podneta krivična prijava zbog lažnog prijavljivanja.

- Tužilaštvo će odlučiti i da li će protiv majke biti pokrenut postupak jer je prijavila ceo slučaj. Međutim, žena je verovala ćerki i nije znala da je priča izmišljena - kaže izvor Kurira iz istrage.

Bolesno

JANUAR 2010.

M. N. (33) lažno je prijavila da je silovana na parkingu na Vračaru, a utvrđeno je da je sama sebi gurnula šaku u analni otvor. Ona je izmislila zlostavljanje da bi njen slučaj bio objavljen u medijima i da bi se njen bivši dečko sažalio i pomirio s njom.

MART 2009.

Petnaestogodišnja devojčica lažno je prijavila da su je trojica mladića otela i silovala u podrumu na Voždovcu. Utvrđeno je da je devojka bila pod dejstvom narkotika i da je dobrovoljno imala seksualne odnose s trojicom mladića.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.