PRIVREMENO ODUZETO 360.000 EVRA I BLOKIRANO 55 MILIONA DINARA

Izvor: Kurir, 18.Maj.2011, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIVREMENO ODUZETO 360.000 EVRA I BLOKIRANO 55 MILIONA DINARA

BEOGRAD- Ministartvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u policijskoj akciji "Amfiteatar", u kojoj je uhapšeno 17 osoba osumnjičenih za organizovanje nelegalnih igara na sreću, privremeno oduzeto oko 360.000 evra i blokirano 55

BEOGRAD- Ministartvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u policijskoj akciji "Amfiteatar", u kojoj je uhapšeno 17 osoba osumnjičenih za organizovanje nelegalnih igara na sreću, privremeno oduzeto oko 360.000 evra i blokirano 55 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dinara na računima.

U akciji je privremeno oduzeto i više od 400 poker aparata i 300 televizora. Među uhapšenima je i pet inspektora Uprave za igre na sreću Ministarstva finansija.

U saopštenju se navodi da su uhapšeni priređivači igarana na sreću u dužem periodu kontinuirano davali mito službenicima Uprave za igre na sreću u mesečnim iznosima od 200 do 5.000 evra, kako bi svoju delatnost nezakonito obavljali i izbegavali plaćanje naknada za priređivanje posebnih igara na sreću.

Samo na ime neplaćanja naknade za izdavanje potrebnog odobrenja za rad i naknade za priređivanje igara na sreću, budžet Srbije je oštećen za više od milion evra Visina stečene imovinske koristi radom u neregistrovanim objektima i neprijavljenim aparatima utvrditi veštačenjem u daljem toku krivičnog postupka.

Uhapšeni će nakon završenih pretresa u većem broju kladionica u Beogradu, Novom Sadu, Vrbasu i drugim gradovima u Srbiji biti saslušani u svojstvu osumnjičenih nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.