PRIVEDEN SIN POLICAJCA

Izvor: Kurir, 12.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIVEDEN SIN POLICAJCA

Marko Markuš, sin funkcionera novosadske policije, uhapšen zbog sumnje da ima saznanja o pucnjavi na Miću Nikolića Sarmu

Mića Nikolić Sarma (52), vlasnik kafića, kockarnice i preduzeća koje se bavi izgradnjom stanova i nekretninama, ranjen je u subotu, nešto pre 19 sati, u dvorištu zgrade u Šafarikovoj ulici 35 u Novom Sadu, potvrdio je istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Nenad Simović.

- Izbila je pucnjava. Oštećeni je pogođen, zadobio je teške >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << telesne povrede i prevezen je u Urgentni centar. Takođe, obavljen je uviđaj na licu mesta i pronađeni su tragovi koji će, kao materijalni dokazi, biti korišćeni u istražnom postupku - rekao je Simović. U zgradi u kojoj se obračun odigrao istovremeno je i sedište firme ranjenog Nikolića, a mnogi stanari i slučajni prolaznici našli su se u neposrednoj blizini.

- Sve se dogodilo u dvorištu ispred kockarnice „Blu lajn“. Neko se prodrao i odmah se čuo rafal. Baš je bilo glasno. Moja devojka se toliko uplašila, da je sve dosad drhtala - ispričao je Saša, stanar s prvog sprata zgrade u Šafarikovoj.

- Garantovano nije pucano iz pištolja. Ubeđen sam da se čuo neki automat, a odmah nakon toga glasan jauk. Tek posle svega toga usledila je glavna svađa, u kojoj je učestvovalo nekoliko ljudi. Čulo se više od tri muška glasa. Samo dva minuta nakon svega pozvao sam policiju. Evo, policiju sam pozvao u 18.39. To je bilo dva-tri minuta nakon pucnja. Ipak, mislim da nisam prvi koji ih je obavestio. Neko ih je zvao pre mene - objasnio je sagovornik.

Eventualni motivi napada još nisu poznati, međutim, zna se da je Mića Nikolić odranije poznat policiji. On je krajem 2002. godine bio uhapšen zbog krivičnog dela neovlašćenog stavljanja u promet opojnih droga, kao i posedovanja i nošenja vatrenog oružja bez dozvole. Nikolić je uhapšen aprila 2005. godine, posle pucnjave u kojoj je Vinko Predojević iz Doboja pokušao da ubije Novosađanina Radeta Ašćerića. Tada je bio uhapšen zbog sumnje da je sklanjanjem tragova pomogao izvršiocu krivičnog dela. Zajedno s njim uhapšeni su i državljanin Švedske Jašar Bulut, te Nikolićeva nevenčana supruga i konobarica u njegovom lokalu. I ovaj krvavi obračun odigrao se na istom mestu - ispred Nikolićevog kafića „Blu lajn“.

Vinko Predojević ubijen je godinu i po dana kasnije, 15. novembra 2006. godine, a prema nezvaničnim podacima, jedan od osumnjičenih za ovo ubistvo bila je i žrtva od pre dve večeri Mića Nikolić Sarma. Predojević, koji je rođen 1961. u Doboju, privremeno je boravio u Novom Sadu, a pronađen je mrtav s prostrelnom ranom u glavi oko 7.30 ujutru u svom automobilu, parkiranom ispred broja sedam u novosadskoj ulici Stevana Hristića, u naselju Satelit. Žrtva je overena u svom „fordu mondeo“ bosanskohercegovačkih tablica (127-E-271) u klasičnoj sačekuši na parkingu. To ubistvo se i dalje vodi kao nerazrešeno.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.