PRETUKLA MATURANTA

Izvor: Kurir, 26.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETUKLA MATURANTA

Dušana Miletića i Zorana Radakovića na proslavi maturske večeri u hotelu „Kragujevac“ pretukli mladići koji su na svečanosti prodavali fotografije

KRAGUJEVAC - Bilo je dva sata iza ponoći. Izašao sam sa drugovima iz hotela „Kragujevac“. Na parkingu ispred ulaza u hotel neko me je potapšao po ramenu. Okrenuo sam se i dobio šamar. Ispao mi je aparat za slikanje i fotografije. Usledio je udarac palicom u levu ruku, lakat i čelo. Krv je liptala na sve strane. Istovremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << napadnut je i moj drug Zoran Radaković, priča povređeni Dušan Miletić.

Umesto da posle proslave ode kući, Miletić je završio u operacionoj sali Urgentnog centra, a napadači se vratili u hotel kao da se ništa nije desilo.

Oko tri stotine učenika Tehničke škole za mašinstvo i saobraćaj u petak je u hotelu „Kragujevac“ proslavilo završetak školovanja. Sve je, kažu, bilo u redu. Muzika dobra, uglavnom zabavna, dobro raspoloženje... Bili su angažovani i obezbeđenje i inspektori u civilu. Razredna je Dušana, kao primernog đaka, zadužila da brine da sve bude u redu i „drži na oku“ one koji ponekad znaju da budu nestašni.

- Slikao nas je jedan stariji fotograf. Oko ponoći, došla su dva mladića koja su prodavala te fotografije. Moja devojka je uzela dve iste slike, i ja sam tražio da jednu vrati. Tačno je, posvađao sam se s njima, došlo je do incidenta. Ti mladići su hteli čak i da me izbace. Međutim, reagovalo je obezbeđenje i situacija se smirila. Uto se pojavio i treći mladić i vratio mi novac - priča Miletić.

Direktor škole Siniša Kojić kaže da cele večeri tokom proslave ni čaša nije razbijena. Oko dva sata iza ponoći Dušan je sa drugovima izašao iz hotela, kad su i napadnuti.

- Tako povređen, krenuo sam do taksista ali niko nije hteo da me poveze. U Urgentni centar me je odvezao drug. Snimali su me nekoliko puta, ušivali, stavili kopče. Na svu sreću, mog druga nisu „krpili“. Prošao je s otokom na čelu - kaže Dušan.[ antrfile ]

DIREKTOR ŠOKIRAN

- Tu je bio i školski policajac i odmah je reagovao. Sa decom sam bio u policijskoj stanici u ulici Svetozara Markovića do pola pet ujutro. Mi smo imali ugovor samo s hotelom. Šokiran sam ovim događajem, da neko sa strane uradi tako nešto. To je strašno - kaže direktor Kojić, ne krijući sumnju da napadačima na njegove učenike ovo nije prvi put da ovako nešto urade.

Plaši se osvete

- Još uvek sam u šoku. Ispratila sam dete da proslavi jedan od najlepših trenutaka u životu, a on se vratio u zavojima. Krvavu odeću još uvek nisam oprala. Ceo dan zovu me njegovi drugovi, profesori, razredna. Plašim se osvete. Loša su ovo vremena, postoje u gradu klanovi koji se „drže“ i koji mogu još gore da naprave. Ne znam ni koliko je dobro da se sve ovo piše - kaže majka Ljiljana, nekadašnji „Zastavin“ radnik, sada penzionerka.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.