PREPAD U ZORU

Izvor: Kurir, 12.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREPAD U ZORU

Milan Bugarčić (22) i Vanja Milanović (26) iz Beograda ranjeni u kući u Spasenovićevoj ulici 8 u beogradskom naselju Žarkovo

BEOGRAD - Zasad nepoznati napadač ranio je juče ujutru oko šest sati Milana Bugarčića (22) i Vanju Milanovića (26) iz Beograda u Spasenovićevoj ulici broj 8 u beogradskom naselju Žarkovo. Bugarčić je jednim hicem pogođen u ruku, dok je Milanović zadobio povredu noge.

Njih dvojica su odmah kolima Hitne pomoći prevezeni u Urgentni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << centar. Lekari su konstatovali da je Bugarčić lakše povređen, a Milanović teže.

Kritičnog jutra dvojica mladića su posle izlaska došli u Bugarčićevu kuću. Sedeli su u dnevnoj sobi i razgovarali. U jednom trenutku vrata je otvorio napadač. Dok su ga uplašeni mladići gledali, on je izvadio pištolj i zapucao ka njima. Kada je video da ih je pogodio, napadač je istrčao u dvorište, a potom je pobegao ka žarkovačkoj pijaci.

Pucnjava je probudila članove Bugarčićeve porodice, koji su mirno spavali u kući. Oni su prvo pozvali Hitnu pomoć, a potom i policiju. Pripadnici Policijske uprave Beograd odmah su blokirali čitav kraj, ali je napadač uspeo da umakne. Međutim, kako nezvanično saznajemo, njega je, dok je bežao, snimila kamera koja se nalazi ispred jednog lokala u obližnjem tržnom centru. Policija će na osnovu snimaka najverovatnije ubrzo identifikovati napadača.

Motiv pucnjave zasad nije poznat. Policija je u bolnici razgovarala sa Bugarčićem i Milanovićem, ali oni su, prema nezvaničnim informacijama, tvrdili da ne znaju ko je i zašto pucao na njih. Međutim, policija pretpostavlja da su se ranjeni mladići prethodne noći sukobili s napadačem.

U kući u Spasenovićevoj ulici juče niko nije bio raspoložen da razgovara sa novinarima. Mladić koga je reporter Kurira zatekao u dvorištu tvrdio je da se pucnjava nije ni dogodila.

- Nemam pojma o čemu se radi - kratko je prokomentarisao.

Većina komšija, takođe, kaže da ništa ne zna.

Ipak, jedan od žitelja Spasenovićeve ulice ispričao je da je u ranim jutarnjim satima u ovom kraju bilo mnogo policajaca.

- Video sam ih, bili su svuda po ulici. Posle sam čuo da su u nekoj kući pucali u dvojicu mladića. Ali niko ništa nije ni mogao da vidi jer je bilo veoma rano, svi su spavali - rekao je on.

Policija je čitavo prepodne tragala za napadačem, ali on još nije uhapšen.[ antrfile ]

UBICE NISU NAĐENE

U Spasenićevoj ulici broj 12 u oktobru 2007. godine nađena su beživotna tela porodice Obradović, Zorana (48), Dragice (43), njihovog sina Željka (22) i njegove devojke Maje Gostić (20). Porodica Obradović i Maja Gostić su izrešetani hicima iz pištolja, a potom overeni u glavu. Njihove ubice ni skoro posle više od šest meseci nisu pronađene.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.