PRE UDARA U TLO, CESNA 172 ZAKAČILA ELEKTRIČNE VODOVE

Izvor: Kurir, 11.Apr.2011, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRE UDARA U TLO, "CESNA 172" ZAKAČILA ELEKTRIČNE VODOVE

BEOGRAD - Avion "cesna 172", u kome su, posle pada u Mrčajevcima, poginule četiri osobe, neposredno pre udesa leteo je na visini od 50 metara, a pre udara u tlo je zakačio električne vodove, navodi se u današnjem izveštaju nadležne komisije Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

"Prema izjavama očevidaca, neposredno pre udesa avion je leteo u pravcu zapada, paralelno s magistralnim putem Kraljevo - Čačak, na visini oko 50 metara", navedeno je u izveštaju Komisije za utvrđivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uzroka udesa u civilnom vazduhoplovstvu.

"U kritičnom trenutku avion se nagnuo u desnu stranu i počeo da gubi visinu, a zatim je pod velikim uglom poniranja udario u niskonaponske električne vodove, a potom u tle".

"Nakon udara došlo je do požara i dve eksplozije, a požar je ubrzo ugašen intervencijom okupljenih meštana", navodi se u izveštaju dostavljenom Tanjugu.

Pored pilota, u letelici su se nalazila još tri putnika, a taj avion je poleteo s letilišta "Preljina" i "za sada nema preciznih podataka o vremenu poletanja i ruti kojom je avion leteo".

Iz za sada nepoznatih razloga taj avion je pao juče oko 14 sati nedaleko od centra naselja Mrčajevci i zapalio se, a poginule su četiri osobe koje su bile u letilici.

Goran Ivanković (34) iz Čačka, četvrta je žrtva avionskog udesa u Mrčajevcima, potvrdila je prethodno danas Tanjugu njegova porodica. Život su izgubili i pilot "cesne 172" Milun Vukolić (59) iz Arilja i njegovi saputnici Dragutin Đoren (37) i Borislav Ilić (49), obojica iz Mrčajevaca.

Istražni organi još nisu izdali zvanično saopštenje, a istražni sudija Višeg suda u Čačku naložio je obdukciju tela izvučenih sinoć iz olupine izgorele letilice.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.