PRASAK SMRTI

Izvor: Kurir, 06.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRASAK SMRTI

Fudbaler Nenad Marinković popeo se na električne vodove i izvršio samoubistvo bacivši se na žice na očigled desetak svojih drugova

LAZAREVAC - Nenad Marinković (24) poginuo je preksinoć oko 23.15 sati na železničkoj stanici u Lazarevcu, u blizini restorana „Stari mlin“, od udara struje. Poznati fudbaler FK Kolubara poginuo je pod nerazjašnjenim okolnostima kada se popeo na stub koji nosi električne vodove za napajanje vozova strujom. Kako smo nezvanično saznali, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << policija ne isključuje mogućnost da je Marinković izvršio samoubistvo.

U Lazarevcu vlada neverica nakon što se gradom proširila vest da je poginuo jedan od najboljih fudbalera FK Kolubara. On je sa grupom svojih najboljih prijatelja bio jedan od svatova na svadbi koja je organizovana u restoranu „Stari mlin“, odmah pored železničke stanice. U jednom trenutku, on je sa svojim društvom izašao ispred restorana. Jedan od njegovih najboljih drugova Nenad Lazić, takođe fudbaler FK Kolubara, još je u neverici i šoku i nije u stanju da precizno prepriča događaj koji je usledio nakon njihovog izlaska iz restorana.

- Nenada znam čitav život. Bio je uzor u svakom pogledu i meni i našoj generaciji. Ne znam šta se dogodilo preksinoć. Samo smo čuli kako ga jedna devojka iz našeg društva uspaničeno zove po imenu i kako je za njim otrčala u mrak. Posle nekoliko sekundi i mi smo potrčali u tom pravcu. Kada smo prešli stotinak metara, ugledali smo Nenada na električnom stubu. Molili smo ga da se ne zafrkava sa nama i da smesta siđe. Ali, usledio je jak prasak i ugledali smo varnice. Odmah potom njegovo beživotno telo palo je sa stuba. Pošto ga dobro poznajem, uveren sam da nije želeo da izvrši samoubistvo. Čitavo veče proveli smo u društvu i ništa nije nagoveštavalo da se nešto ovako strašno može dogoditi - u suzama priča Lazić.

U fudbalskom klubu Kolubara svi su takođe u šoku. Sportski direktor kluba Dejan Jovanović kaže da je Marinković bio jedan od najboljih igrača Kolubare.

- Malog Nenada poznajem još od pionirskih dana. On je jedan od retkih fudbalera iz njegove generacije koji je zahvaljujući svojim igrama uspeo da se izbori za prvi tim. Povrede su ga sprečile da napravi veliku karijeru. Pre dve godine na pripremama Kolubare na Kipru za njega je bila zainteresovana Omonija, jedan od najboljih fudbalskih timova iz ove zemlje. Nažalost, samo nekoliko nedelja od tog događaja on se teško povredio. Usledile su dve operacije na kolenu i Nenad se tek nedavno ustalio u prvoj ekipi. Ovo je tragedija ne samo za fudbalski klub nego i za čitav grad - u šoku priča Jovanović.

U Marinkovićevoj porodici još uvek ne mogu da poveruju da Nenada više nema. Majka Desimirka, otac Slavoljub i stariji brat Nikola uplakani dočekuju ogroman broj prijatelja i građana Lazarevca koje je vest o smrti poznatog fudbalera Kolubare veoma potresla.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.