POP NAPAO NOVINARE KURIRA: NISAM, BRE, JA PEDOFIL

Izvor: Kurir, 20.Nov.2011, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POP NAPAO NOVINARE KURIRA: NISAM, BRE, JA PEDOFIL

Pop Blaža Ivković (49) iz sela Saraorci kod Smedereva, koji je privođen u akciji „Armagedon“ zbog sumnje da je iz Beograda naručivao video kasete i DVD s pedofilskim sadržajem, napao je juče ekipu Kurira koja je došla u selo da čuje i ...

SMEDEREVO - Sveštenik preti linčovanjem!

Pop Blaža Ivković (49) iz sela Saraorci kod Smedereva, koji je privođen u akciji „Armagedon“ zbog sumnje da je iz Beograda naručivao video kasete i DVD s pedofilskim sadržajem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << napao je juče ekipu Kurira koja je došla u selo da čuje i njegovu stranu priče. Ivković, koji je pušten iz pritvora posle saslušanja pred istražnim sudijom, odmah se vratio kući i najnormalnije nastavio sa svešteničkim poslom.

Kada ga je novinarka Kurira zamolila za izjavu, toliko se iznervirao da je počeo da preti:

- Hoćete vi da ja zovem narod da vas linčuje! Vi ste sektaši! Vi ste protiv pravoslavne vere! Vaš list je sektaški - vikao je pomahnitali pop Blaža.

Uprkos tome, nije propustio priliku da se odbrani od optužbi:

- Meni je savest čista, 30 godina se bavim ovim poslom! To je neka propaganda! Sve mi je namešteno! Vladika mi je zabranio da dajem izjave za medije i da se slikam. Ne mogu da pričam ništa - rekao je pop i zapretio tužbom zbog ranije objavljenih tekstova.

Naročito se uzbahatio kad su mu kao pojačanje došla dvojica meštana, koji su besno psovali novinara i fotoreportera.

- Šta hoćete? Zašto ste došli? Sklonite se od popa! Ostavite ga na miru - vikala su dvojica muškaraca unoseći se novinarima u lice.

To je sveštenika Ivkovića toliko osokolilo da je ponovo nasrnuo:

- Narod je uz mene! Hoćete da ostanem bez mantije! Marš iz sela, marš... - prolamale su se selom psovke duhovnog učitelja.

Dvojica njegovih „telohranitelja“ tada su pojurila ka vozaču Kurira i uz psovke ga gurnula. Na sreću, sve se završilo bez težih posledica.

Šef u pritvoru, ostali kod kuće

Blaža Ivković, Goran Trifunjagić (50) i još 10 osoba privedeni su u utorak u akciji „Armagedon“ zbog sumnje da su se bavili internet pedofilijom. Trifunjagiću je određen pritvor do 30 dana, dok će se ostali braniti sa slobode. Samo kod Trifunjagića zaplenjeno je 1.587 DVD s pedofilskim sadržajem, 2.576 VHS kaseta, 60 optičkih kompakt-diskova, četiri hard-diska, 340 potvrda o prijemu pošiljke i 411 potvrda o prijemu 1.254.669 dinara.

Meštani: Pop sveti vodicu!

Meštani sela Saraorci kažu da su popa videli u petak i da je odmah počeo da radi.

- Bliži se Sveti Arhangel, pa ide po kućama i sveti vodicu. Videla sam ga juče! Meštani su uz njega! On je nama bio dobar, a šta je radio između četiri zida, to ne znamo - priča meštanka.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.