POLICIJA HAPSI NAPADAČE NA LGBT OSOBE Za nekoliko dana tri napada!

Izvor: Blic, 17.Maj.2017, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJA HAPSI NAPADAČE NA LGBT OSOBE Za nekoliko dana tri napada!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije rasvetlilo je dva napada na pripadnike LGBT populacije koji su se nadavno dogodila u Beogradu, dok se za počiniocima napada na transrodnu osobu na Trgu Republike, 8. maja ove godine intenzivno traga.

Beogradska policija identifikovala je tri osobe, dva maloletnika i jednu punoletno lice, koje su 29. aprila u centru Beograda napale G.Š. Policija je protiv njih nadležnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu zbog postojanja osnova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sumnje da su počinili krivično delo teška telesna povreda.

Takođe, policija je rasvetlila i jučerašnji napad na N.M. u Požeškoj ulici. Protiv osobe koja je vrađala, ismevala i gurala N.M. policija je po nalogu tužilaštva podnela zahtev za pokretanje prekršajanog postupka.

Kada je reč o napadu na T.D., koji se dogodio 8. maja na Trgu Republike, policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja i traga za počiniocem. Do sada su pregledani video zapisi sa obližnjih kamera i radi se na identifikaciji napadača.

Tokom današnjeg obeležavanja Međunarodnog dana protiv homofobije, transfobije i bifobije na manifestaciji na Trgu Republike došlo je do dva manja incidenta.

Naime, jedna osobe je na štandu Labrisa poprskala pivom grčke turiste, a druga osoba je nasilno oduzela balon od aktivista ove organizacije. Policija je odmah privela ove osobe i protiv njih će, nakon konsultacija sa nadležnim tužilaštvom, biti preduzete  odgovarajuće mere.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.