Izvor: Blic, 10.Mar.2016, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKUŠAO DA SPASE MAŠINU I NASTRADAO Izvučeno telo rudara iz jame rudnika Banovići

Iz jame "Omazići" Rudnika mrkog uglja "Banovići" izvučeno je telo rudara Nermina Šehića (42), koji je nastradao prilikom obrušavanja zemlje.

Ekipa za spašavanje u 20.35 časova došla je do tela Šehića, a očekuje se obraćanje nadležnih, javili su federalni mediji.

Nesreća se dogodila oko 12.00 časova kada se srušila krovna konstrukcija pri izradi pripremne prostorije za mehanizovano čelo, gde je radilo desetak rudara.

Rudari su videli da će podloga popustiti i izašli su, dok je rukovodilac kombajna Šehić pokušao da spasi mašinu i nije uspeo da izađe sa ostalima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Iz jame rudnika "Banovići" izvučeno telo rudara

Izvor: B92, 11.Mar.2016, 00:12

Sarajevo -- Iz jame "Omazići" Rudnika mrkog uglja "Banovići" izvučeno je telo 42-godišnjeg rudara Nermina Šehića...On je nastradao prilikom obrušavanja zemlje, objavili su sarajevski mediji...Nesreća se dogodila oko 12.00 kada se srušila krovna konstrukcija prilikom izrade pripremne prostorije,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.