POGINUO  UČENIK

Izvor: Kurir, 06.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGINUO UČENIK

Vladimir Nikolić (18) propao kroz otvor za lift u neobezbeđenoj zgradi u centru Kragujevca i poginuo

KRAGUJEVAC - Osamnaestogodišnji Vladimir Nikolić, učenik Ugostiteljske škole „Toza Dragović“, poginuo je prošle noći, pavši kroz otvor za lift u „Interšpedovoj“ zgradi u Lepeničkom bulevaru u centru Kragujevca. Nesrećni mladić je prilikom pada zadobio prelom lobanje i preminuo na licu mesta.

Policija je saopštila da je Vladimir bio u društvu svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prijatelja. U jednom trenutku izdvojio se iz grupe, da bi obavio nuždu, ušao je u delimično ograđenu zgradu u izgradnji i sa sprata pao kroz otvor predviđen za lift.

- Čuli smo tup udarac. Kako se nije javljao, pozvali smo ga na mobilni telefon. Bilo je mračno, ništa nismo videli i samo smo se kretali prema zvuku telefonskog zvona. Kroz otvor nismo videli ništa. Pojurili smo na ulicu i pozvali prolaznike, priča Vladin drug Danijel.

Jedan od prolaznika ušao je sa njima u zgradu i slikao ponor mobilnim telefonom. Prizor je bio užasan. Vlada je ležao na dnu i nije davao znake života. Lekari hitne pomoći stigli su za samo nekoliko minuta. Međutim, mladiću nije bilo spasa. Od zadobijenih povreda, preminuo je na licu mesta.

U školi „Toza Dragović“ juče je vladao muk. Samo suze Vladinih drugova, jecaji i neverica.

- Vlada je bio dobar đak i dobar drug. Voleo je šalu i ni po čemu se nije izdvajao od nas. Trebalo je da ove godine maturira zajedno sa nama i stekne zvanje kuvara. Dogovarali smo se oko ekskurzije i svi smo bili za to da putujemo u Mađarsku. Radovao se kao malo dete, kaže Vladimirov drug Goran.

- Deca su još u šoku. Ne veruju da je Vladimir mrtav. Ni danas ni sutra neće ići u školu. Svi su otišli njegovoj porodici, kaže Prvislav Milević, razredni starešina IV2. Vladimir je sedeo u srednjem redu, u predzadnjoj klupi. Njegovo mesto ostalo je zauvek prazno. Na klupi cveće od njegovih drugova.

Milica, Vesna, Stefan, Dragan, Petar, Nikola, Goran... palili su sveće na mestu gde je Vlada poginuo.

- Trenirao je fudbal, igrao za Bečevicu. Bio je sportista i sve je stizao, kažu.

Istražni sudija Okružnog suda u Kragujevcu Miroljub Tomić dao je nalog da se izvrši obdukcija tela tragično nastradalog Vladimira Nikolića. U toku istrage biće utvrđeno čiji je objekat i čija je odgovornost što zgrada nije bila obezbeđena, izjavio je Tomić.[ antrfile ]

INVESTITOR JE MORAO DA OBEZBEDI OBJEKAT

- Investitor objekta bio je „Interšped“, koji je u velikim problemima; za ovaj i još dva placa duguju oko 60 miliona dinara. Oni su bili u obavezi da obezbede parternu ogradu i čuvara, izjavio je Nebojša Vasiljević, glavni gradski stručnjak za resurse u Skupštini grada, povodom tragedije koja se dogodila. Vasiljević kaže da je dat nalog inspekciji da utvrdi činjenice, ali da je obaveza investitora bila da u potpunosti obezbedi objekat. Izgradnja objekta u Lepeničkom bulevaru počela je pre četiri godine. Na mestu gde se kopalo nađeni su arheološki ostaci, pa su radovi privremeno bili obustavljeni. Ove godine nastavljeni su radovi na jednoj lameli zgrade, ali su i oni stali. Sam investitor se u toku dana nije oglašavao.

RODITELJI U ŠOKU

Na mestu tragedije zatekli smo Vladimirovog brata od strica.

- Majka Dušica i otac Radoslav još uvek su u šoku. Dolazili su lekari Hitne pomoći i intervenisali. Teško im je. Vlada je imao i mlađeg brata Marka, koji ide u osnovnu školu, priča nam mladić i hvata se za glavu. U Hitnoj pomoći od dežurnih lekara saznajemo da se u istom objektu nedavno dogodio još jedan incident. Jedno lice palo je sa manje visine i na sreću preživelo pad. Lekari upozoravaju da nešto hitno mora da se uradi i ovaj objekat obezbedi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.