Izvor: Kurir, 13.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODMIĆIVAO SILOVANU DEVOJČICU

KRAGUJEVAC - Sredovečni kragujevački biznismen pokušao je da novcem, koji mu ne manjka, ućutka maloletnicu koju je seksualno iskorišćavao i tako je „osigura za ceo život“. Između lagodnog života i pravde, baka maloletnice odlučila se za pravdu, i pod zakletvom dala izjavu da je devojčica silovana, saznaje Sina.

Kragujevac već danima potresa afera u vezi s hapšenjem M. A. (20), osumnjičene za trgovinu ljudima. Iza ove pravne floskule krije se sumnja na dobro naplaćivano >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << podvođenje dve šesnaestogodišnjakinje, učenice prvog razreda srednje škole, bogatim Kragujevčanima, lokalnim biznismenima i kafanskim sviračima. Afera je provaljena nakon „dobronamernog pisma“ koje je stiglo na adrese pojedinih beogradskih medija u kojem je upozoreno da „dotična škola“ nema ništa s organizovanim lancem prostitucije.

Na spisku onih koji su koristili seksualne usluge dve šesnaestogodišnje učenice, pominju se uspešni biznismen, star oko pedeset godina, kao i jedan kafanski muzičar.

Čaršija spisku umešanih u aferu već dodaje pojedine advokate, pa čak i neke iz pravosuđa. Da li je reč samo o uobičajenom dodavanju na već zatvoreni spisak, znaće se kad istraga o ovom slučaju bude privedena kraju.

Do tada, u kragujevačkom zatvoru Petrovac ležaće M. A., devojka kojoj već pridodaju da je glavni organizator vrbovanja maloletnica za seksualne potrebe neiživljenih matoraca.

- Cela afera nema veze za školom. Niti se to što se dešavalo odvijalo u vreme nastave. Nadležno ministarstvo, odnosno MUP, preduzimaju sve što je u njihovoj nadležnosti - izjavila je Jelica Selaković, načelnica odeljenja Ministarstva prosvete u Kragujevcu. Ona je naglasila da škola koju maloletnice pohađaju ima psihologa i da će, ukoliko bude potrebno, devojčicama pružiti svu potrebnu pomoć.

Aferu vrbovanja maloletnih učenica otkrio je školski policajac. Pravi haos nastao je prošlog vikenda, kad je sektor za trgovinu ljudima u kragujevačkoj policiji počeo da privodi, a zatim i podnosi krivične prijave protiv M. A.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.