PLAKATI PROTIV DRAŠKOVIĆA Poziv na linč lidera SPO

Izvor: Blic, 14.Mar.2016, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLAKATI PROTIV DRAŠKOVIĆA Poziv na linč lidera SPO

U centralnim gradskim opštinama Beograda pojavio se anonimni plakat koji poziva na linč Vuka Draškovića, predsednika Srpskog pokreta obnove (SPO).

Plakat su nepoznati počinioci tokom noći lepili na vidnim mestima u centralnim gradskim ulicama Knez Mihailovoj i Bulevaru kralja Aleksandra Obrenovića, ali i širom opština Stari Grad, Vračar i Zvezdara.

Na plakatu je slika lidera SPO i piše “Izdajnik”, kao i tvrdnje u stihu da zbog NATO bombardovanja Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dolazi do menjanja klime. Izrada plakata ukazuje pre na neku ekstrmističku grupu, nego na legitimne političke oponente.

Direktor SPO Aleksandar Cvetković kaže za “Blic” da  ovaj plakat predstavljaju sramotan poziv na linč.

- Neko je anonimno poslao sramotan javan poziv na linč. Živimo u sredini gde svakog mogu da optuže za bilo šta. Ovakve stvari su za zgržavanje i svaku osudu - kaže Cvetković.

Službeno obezbeđenje lidera SPO obavestilo je policiju koja će preuzeti istragu.

Drašković ima službeno obezbeđenje nakon demokratskih promena. Pravosnažnim sudskim presudama je utvrđeno da je Slobodan Milošević naredio dva atenata na njega na Ibarskoj magistrali, kada su ubijena četri člana SPO, i u Budvi kada je ispaljeno osam hitaca na predsednika SPO.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.