PARAVINJA PREPLIVAO SAVU DA POBEGNE U BIH

Izvor: Kurir, 26.Jun.2011, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARAVINJA PREPLIVAO SAVU DA POBEGNE U BIH

SRBAC - I dalje tragaju za kamiondžijom! Milijana, supruga Dragana Paravinje (43), za kojim policije Republike Srpske i Hrvatske tragaju zbog povezanosti s nestankom Antonije Bilić iz Drniša, priznala je policiji da je Dragan ilegalno prešao granicu između BiH i Hrvatske tako što je preplivao Savu, rekla je portparolka MUP RS Mirna Šoja.

SRBAC - I dalje tragaju za kamiondžijom!

Milijana, supruga Dragana Paravinje (43), za kojim policije Republike Srpske i Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tragaju zbog povezanosti s nestankom Antonije Bilić iz Drniša, priznala je policiji da je Dragan ilegalno prešao granicu između BiH i Hrvatske tako što je preplivao Savu, rekla je portparolka MUP RS Mirna Šoja.

Milijana, koja je puštena iz pritvora u policijskoj stanici u Srpcu, rekla je policiji da je supruga dovezla do Slavonskog Broda.

- On je u kratkim pantalonama preplivao reku, a ja sam ga dočekala na drugoj strani obale - rekla je Milijana.

Operativci policija RS i Hrvatske koji su uključeni u potragu za kamiondžijom smatraju da je on i dalje živ, uprkos tome što je u oproštajnom pismu najavio da će dići ruku na sebe.

- Analizirali smo poruku i smatramo da je Dragan hteo da se ubije, ali je, ipak odustao. U pismu se izvinjava rođaci što je to uradio u njenoj kući. Međutim, on ništa nije uradio, a ostavio je i novac, što uopšte nije karakteristično za suicidalne osobe - pišu bosanski mediji.

Podsetimo, on je u poruci naveo da nije ubio Antoniju i da nema veze s njenim nestankom. Pominjao je i ratište u Slavoniji.

Policija Republike Srpske i juče je pretraživala Donje Srđeviće, gde je begunac lociran nakon što je sa suprugom Milijanom došao kod rođaka. Istovremeno, potraga se nastavlja i u Hrvatskoj.

- Policija je Paravinju stegla u obruč u Donjim Srđevićima, a pretražuje se i šire područje oko Srpca. Angažovane su i dodatne snage MUP RS - priča naš izvor iz istrage.

Pripadnici šibenskog, makarskog i splitskog GSS pretražuju područje u Hrvatskoj od Oklaja do Kistanja, kako bi našli bilo kakav trag o nestaloj devojci.

Hronologija

7. JUN - Antonija Bilić ušla u šleper iza drniškog mosta.

13. JUN - Objavljen fotorobot osobe koja se dovodi u vezu s nestankom.

21. JUN - Pronađen šleper koji je kobnog dana vozio Dragan Paravinja.

23. JUN - Paravinja viđen kod rođaka u RS. Supruga Marijana privedena

24. JUN - Nađeno oproštajno pismo, potraga i dalje traje.

Grupa podrške na Fejsbuku

Grupa pod nazivom „Nestala - Antonija Bilić”, koja je osnovana na društvenoj mreži Fejsbuk, broji više od 31.000 članova. Svi se oni nadaju da će Antonija uskoro biti pronađena živa i zdrava.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.