PAO SA TERASE

Izvor: Kurir, 31.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAO SA TERASE

Četvorogodišnji Ognjen Petrović iz Boljevca pao sa visine od 13 metara, kanapi za veš i visoka trava ublažili pad i spasli život

ZAJEČAR - Četvorogodišnji Ognjen Petrović pao je preksinoć oko 18 časova sa terase na četvrtom spratu stambene zgrade u ulici Kralja Aleksandra broj 2/20 u Boljevcu i ostao živ sa lakšim povredama. Maleni Ognjen pao je sa visine od preko 13 metara, ali su srećom na spratovima ispod bili vezani kanapi za veš, što je znatno ublažilo pad, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pa je dečak preživeo. Povređenom detetu najpre je ukazana pomoć u Zdravstvenom centru u Boljevcu, odakle je kolima Hitne pomoći odmah prebačeno u niški Kliničko-bolnički centar.

Prema rečima Ognjenovog dede Slavoljuba Milojevića, pre pada sa terase dečak je u stanu bio sa bakom Mirom, koja ga je obično čuvala kad roditelji nisu bili kod kuće.

- Majka Sanela je bila na poslu u obližnjoj pekari, a otac Ivica je radio sa mnom na kući. Ognjenov brat Lazar je bio u školi na treningu. Mali Ognjen se verovatno popeo na stolicu na terasi, dok je baba Mira otišla da isključi veš-mašinu u kupatilu. Tad se verovatno mrdnula stolica, Ognjen je izgubio ravnotežu i omakao se preko ograde. Srećom pa su ga dole zadržali kanapi za veš, a pad je ublažila i visoka trava. O nesreći nas je obavestila komšinica Zlata iz susedne zgrade, koja inače radi u bolnici, i odmah mu pružila prvu pomoć - uznemireno nam priča deda Slavoljub dok nam pokazuje mesto sa kojeg je mališan pao.

Deda Slavoljub je juče neprekidno bio u kontaktu sa Ognjenovim roditeljima, koji su se nalazili u bolnici u Nišu, uz sina.

- Evo, javljaju mi da je svestan, da ljude prepoznaje. Hvala bogu da je tako, imao je veliku sreću naš Ognjen. I on i stariji brat Lazar su dobra deca, ali eto, nikad se ne zna - konstatuje dečakov deda.

PROŠAO SAMO SA OGREBOTINAMA

Prema rečima direktorke niške Dečje klinike za hirurgiju i ortopediju, prof. dr Anđelke Slavković, mali Ognjen, koji je hospitalizovan u ovoj ustanovi, dobro se oseća.

- Osim ogrebotina na licu, nismo uočili bilo kakve druge povrede kod Ognjena P. Još od prijema na našu kliniku dete je stabilno, svesno, komunicira s okolinom i seća se svega što se dešavalo, osim samog pada. Pregledali su ga i ortoped i neurohirurg, urađen mu je kompletan pregled na CT i ultrazvuk, i za sada nisu pronađene povrede unutrašnjih organa. Očekujemo brz oporavak, ali će iz predostrožnosti njegovo zdravstveno stanje pratiti lekari sa intenzivne nege do ponedeljka, kada očekujemo da bude prebačen na odeljenje klinike - kaže direktorka Slavković.

(M. C.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.