PAO SA DIZALICE I POGINUO

Izvor: Kurir, 30.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAO SA DIZALICE I POGINUO

KIKINDA - Pavle Romakov (51) iz Kikinde poginuo je prekjuče za vreme rada na dizalici, kada je pao sa oko deset metara visine u zatvorenom pogonu Fabrike livnica - Kikinda. Kako saznajemo, izgubio je ravnotežu i tom prilikom udario glavom u metalnu konstrukciju.

Uviđaj na mestu tragedije obavile su Katarina Bobić, zamenik opštinskog javnog tužioca iz Kikinde, istražni sudija Opštinskog suda Dejana Ćopkov - Vencel i inspektor zaštite na radu. Prema dosad raspoloživim podacima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Romakov je sa kolegama remontovao mostne dizalice, a u momentu nesreće trojica radnika bila su na visokoj platformi. Romakov je krenuo prema kolegama noseći alat, ali je izgubi ravnotežu i pao. Iako je hitno prebačen u kikindsku bolnicu nije mu bilo spasa. Kako je saopšteno iz fabrike, posle završetka istrage inspekcijskih organa i policije biće poznat tačan uzrok nesreće.

- Iako se tragedija dogodila oko devet ujutro niko nam iz Livnice ništa nije javio sve do popodnevnih časova. Otišli smo u bolnicu da se sami uverimo u strašnu vest jer se u međuvremenu po čaršiji pronela priča da mi je otac poginuo. Tek oko 17 sati došla su dvojica fabričkih sindikalaca i potvrdili nam da se desilo nesreća. Sramotno je što niko od šefova ili direktora nije našao za shodno da dođe i saopšti nam šta se desilo. Od pada sa velike visine pukla mu je lobanja. Bio je vredan, pošten i marljiv, a kada je trebalo i u po noći je odlazio na posao. Platio je životom radeći za mizernu zaradu od desetak hiljada dinara - grca u suzama neutešna ćerka Slađana.

Romakov je sahranjen juče popodne na Mokrinskom groblju a iza sebe je ostavio suprugu Nevenku, sina Dejana i ćerku Slađanu sa porodicama.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.