Otpremnine radnicima ATP-a nakon izbora i novog saziva Skupštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 18:31

Otpremnine radnicima ATP-a nakon izbora i novog saziva Skupštine

Otpremnine radnicima ATP-a biće isplaćene nakon izbora i konstituisanja novog saziva lokalne Skupštine, rezultat je današnjeg sastanka zaposlenih sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim.

“Rečeno nam je da će krajem nedelje Gradsko veće da usvoji predlog rebalansa budžeta kako bi se obezbedio novac za otpremnine, ali će taj predlog da razmatra budući saziv Skupštine Pančeva. Do tada ćemo mi biti radnici ATP-a u likvidaciji i primaćemo platu kao da dolazimo na posao”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izjavila je nakon sastanka Gordana Belča, predsednica organizacije sindikata “Nezavisnost” ATP-a.

Dodala je da će rebalansom biti obezbeđen i novac za zarade koje će se isplaćivati do dobijanja otpremnina.

Radnici koji nisu preuzeti u “Pantransport” ili su izrazili želju da napuste ATP, zahtevali su da im gradonačelnik Pavlov objasni kada će dobiti otpre,mnine i kakav će njihov status biti do tada.

Privatno preduzeće “Pantransport” je danas preuzeo javni prevoz putnika u gradskom, prigradskom i međugradskom saobraćaju od JKP-a ATP Pančevo.

Koncesioni ugovor na 25 godina o tome potpisan je krajem prošle godine između Grada Pančeva i konzorcijuma od tri privatna prevoznika iz Beograda.

Od 350 radnika ATP-a u novu firmu je prešlo 110 njih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.