Izvor: B92, 31.Okt.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otmičari traže odlazak britanaca i UN

Kabul -- Katarska televizija Al Džazira prikazala je video snimak službenika UN otetih u četvrtak u Kabulu.

Za oslobađanje Šćipe Habibi sa Kosova, Britanke Anete Flanigan i Filipinca Anđelita Najana, talibanska organizacija Vojska muslimana traži povlačenje britanskih trupa i predstavnika Ujedinjenih nacija iz Avganistana. Portparol Vojske muslimana Išak Manzur izjavio je da će taoci biti ubijeni u roku od tri dana, ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni. "Kao i u Iraku, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << UN mora da ode", izjavio je Manzur agenciji AP.

Lider Vojske muslimana Akbar Aga je, međutim, nešto kasnije rekao da vremenski rok nije određen, ali da želi "brz odgovor na zahteve".

Na snimku prikazanom u nedelju, vide se Šćipe Habibi, Aneta Flanigan i Najan kako sede u prostoriji sa ružičastim zidom. Manzur je izjavio da otmičari traže i oslobađanje svih muslimana zatvorenih u američkoj bazi Gvantanamo na Kubi i iz Bagrama, glavne baze SAD u Avganistanu.

U Avganistanu se inače, nalazi 1.700 britanskih vojnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.