Izvor: Blic, 24.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otmičari dečaka pušteni na slobodu

Otmičari dečaka pušteni na slobodu

PODGORICA - Istražni sudija Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović pustio je na slobodu petoricu mladića koji su prošlog četvrtka oteli desetogodišnjeg R.P. iz dvorišta porodične kuće u podgoričkom naselju Masline. Sudija Bašović je prethodno saslušao samo dvojicu mladića, obrazlažući da je 'sve tu čisto i da mladići ne spore ništa'.

Bašović je kazao i da nije našao pravni osnov za određivanje pritvora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << On je ispitao Amela Mučića i maloletnog P.N. (17) u prisustvu njihovih advokata, dok ostalu trojicu osumnjičenih za otmicu, Aleksandra Dragićevića (19), Aleksandra Radonjića (18) i maloletnog D.I. (17), nije saslušao pošto nisu imali advokata.

Mučić je priznao da su otmicu dečaka R.P planirali mesec dana, kao i da su nameravali da kidnapuju sina jednog podgoričkog biznismena.

Crnogorska policija, koja je učestvovala u akciji oslobađanja otetog dečaka i privela otmičare, saopštila je da uhapšeni mladići nisu imali kriminalne dosijee, ali da je šokirana odlukom sudije Bašovića.

- Znači li to da treba da obavestimo roditelje da sami paze decu, jer su otmičari na slobodi? - rekao je novinarima visoki funkcioner MUP Crne Gore.

Roditelji otetog dečaka su poručili roditeljima u Crnoj Gori 'da paze decu, jer su odlukom sudije Bašovića otmičari ohrabreni'.

Porodica dečaka kaže da je odluka sudije Bašovića da otmičarima ne odredi pritvor 'sramna, skandalozna i nemoralna'.

Prošlog četvrtka, petorica mladića otela su dečaka P.R. dok se igrao u dvorištu, a potom su iz skloništa na periferiji Podgorice telefonom zvali njegove roditelje i tražili otkup od 20.000 evra.

U dogovoru s policijom, roditelji su predali novac na naznačenom mestu i preuzeli dete, posle čega je policija uhapsila sve otmičare i vratila novac porodici. Oteti dečak je imao povreda po telu nastale tokom otmice, ali nije bio zlostavljan dok se nalazio u skloništu. Srna-Tanjug

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.