Otkud Maksi kokain...

Izvor: Politika, 08.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkud Maksi kokain...

Uhapšeni Zoran Maksić bio je glavni urednik u Televiziji, kome su najviše verovali političari

BOR – Vest da je Zoran M. (Maksić), borski novinar, uhvaćen na beogradskom aerodromu sa 3,5 kilograma kokaina, koji je pokušao da "proturi" u Srbiju iz Kolumbije, primljena je u Boru sa velikom nevericom i zaprepašćenjem. Otkud njemu kokain, ko bi se tome nadao? Bio je glavni i odgovorni urednik u Borskoj televiziji još od 2000. godine kao čovek od velikog poverenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Nove demokratije i "demokratskog bloka", a sa takvim položajem i političkom podrškom, kako tvrde njegove kolege, dobio je i novac od Skupštine opštine Bor za kupovinu trosobnog stana u Novom gradskom centru u Boru.
Posle hapšenja u Beogradu, gde je uhvaćen sa torbom punom kokaina, njegove kolege počinju da se prisećaju da je njihov drug Maksa često odsustvovao sa posla, navodno zbog bolesti i privatnih obaveza. Znalo se i da je voleo da putuje i do tasta u Čikago i tašte u Australiju, a pričao je i kako ima rodbinske veze u Švajcarskoj i dobrog prijatelja u Crnoj Gori. Verovatno je preko "crnogorske veze" nabavio i automobil "pontijak", kotorske registracije, koji je vozio poslednjih nekoliko meseci.

Boranin po rođenju (1960. godine) novinar Maksić proveo je u ovoj profesiji više od dve decenije, posle neuspelog pokušaja da se zaposli u prosveti, kao profesor istorije.

Maksić nije priznao policiji da je narkodiler. Rekao je, prilikom hapšenja, da mu nije poznato poreklo kokaina u njegovoj torbi. Međutim, policija je pomno pratila njegovo putovanje u Kolumbiju, kuda se navodno uputio da bi snimio putopisnu reportažu. Prvo je bio "na nišanu" nemačke policije u Kolumbiji, a potom su ga naši inspektori pratili od Berlina do Beograda. Ali, "snimani" nije ušao u svoj automobil na aerodromu, kako se očekivalo, već u taksi i tek tada je uhapšen.

S. Todorović

[objavljeno: 08.10.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.