Otkud Jocić u kući Miloševića

Izvor: B92, 28.Apr.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkud Jocić u kući Miloševića

Tolstojeva 33 (Vreme)

Beograd -- Svojevremeno sporna kuća Slobodana Miloševića u Tolstojevoj ulici ponovo je u žiži javnosti, pošto je u njoj uhapšen Sreten Jocić, kome se sudi za ubistva.

Iako je već godinama odsutna iz Srbije, kuću u Tolstojevoj 33, Jociću je preko posrednika iznajmila Mirjana Marković. Dragan Hadži Antić, dugogodišnji prijatelj porodice Milošević, našao se među prvima na licu mesta kada je uhapšen Sreten Jocić.

U Jugoslovenskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << levici, bivšoj partiji Mire Marković, za B92 kažu da je upravo Antić čovek koji je posredovao u iznajmljivanju kuće.

Kako se dogodilo da čovek koji je hapšen zbog ubistava živi u kući bivšeg predsednika Srbije i da li je vlasnica kuće prijavila podstanara i na to plaćala porez, B92 je pitao Hadži Antića, koji tvrdi da kuća porodice Milošević - nije iznajmljena Sretenu Jociću.

Iako Antić kaže da on vodi računa o kući u Tolstojevoj 33, on nije želeo da objasni kako to da Jocić živi u njoj i za sve detalje je uputio na Jocićevog advokata Zdenka Tomanovića.

I Dragana Kuzmanović, generalna sekretarka JUL-a, stranke čiji je osnivač Mirjana Marković, kaže da ne zna po kom osnovu Jocić živi u Tolstojevoj 33.

U SPS-u nisu želeli direktno da odgovore da li je sporno da optuženi za ubistva živi u kući bivšeg predsednika.

"Ja mislim da vi oko gospodina, kako ste rekli da se zove, treba da se obratite nadležnim institucijama. Ne znam zašto o tome razgovarate sa Socijalističkom partijom Srbije”, kaže Đorđe Milićević, portparol SPS-a.

"Pitali ste me nešto što je privatna stvar, lična stvar porodice Milošević, niste me pitali za nešto što je vezano za politiku SPS-a”, rekao je on.

Neki od građana sa kojima je B92 razgovarao šokirani su time što je u kući koja je bila rezidencija predsednika živi neko ko je osuđivan i za ubistva.

"Svima je jasno da je to neka sprega, nema tu šta da se kaže”, "Nije primereno da se kuća u kojoj je živeo predsednik izda jednom takvom tipu koji je u sukobu sa zakonom”, "Sve je to, da kažem, ista banda”, ”Volela bih da u našoj zemlji to nije tako, da živimo kao sav normalan svet”, kažu građani.

Zbog kuće u Tolstojevoj 33 je svojevremeno izbila velika afera, jer ju je porodica Milošević devedesetih otkupila za samo nekoliko hiljada maraka, iako je njena tržišna vrednost tada, kako se procenjivalo, bila najmanje milion maraka.

Od 2003, kada je Mirjana Marković otišla u Moskvu, niko od članova porodice Milošević ne živi u njoj.

Osim kuće u Tolstojevoj, Miloševići poseduju i kuću u Užičkoj 34, koja je bila predmet spora, jer je otkupljena samo dva dana pre početka bombardovanja i to za 9.000 maraka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.