Otkrivena nova isporuka heroina

Izvor: Blic, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena nova isporuka heroina

BEOGRAD - Srpska policija ušla je u trag još jednoj isporuci droge iza koje stoji narko-klan Ljubana Ećima, bivšeg zamenika načelnika Državne bezbednosti RS i nekadašnjeg komandanta „crvenih beretki" u BiH, saznaje „Blic".

- Radi se o 20 kilograma čistog heroina. Grupa pod vođstvom Ljubana Ećima je dugo u poslu. Sigurno je da 48 kilograma heroina i četiri kilograma kokaina, koji su kod Ećima i četvorice njegovih saradnika nađeni prošle nedelje u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije jedina količina narkotika kojom su oni trgovali. Za sada smo ušli u trag jednoj pošiljci, ali se proverava i da li Ećim ima veze sa još nekoliko narko-isporuka u poslednjih nekoliko meseci - kaže za „Blic" izvor iz vrha srpskog MUP-a.

U međuvremenu, istragu o ovoj kriminalnoj grupi, kako saznaje „Blic" preuzelo je Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala. Na proveri policije, kako saznaje „Blic", naći će se i nedavna zaplena 160 kilograma čistog kokaina, koji je u dve akcije otkriven u Rijeci i u grčkoj luci Pirej.

- Polovina ove droge prošlog meseca je, kao kontrolisana isporuka, pod tajnom prismotrom naše policije, prošla kroz Srbiju. Droga je praćena da bi zatim bila zaplenjena na krajnjem odredištu - Banjaluci, gde su uhapšena šestorica osumnjičenih. U saradnji sa kolegama iz RS, trenutno se proveravaju Ećimove veze sa uhapšenima - kaže naš izvor.

Izvor „Blica" kaže da je trgovina narkoticima najunosniji i najprofitabilniji način zarade za finansiranje ostalih kriminalnih aktivnosti, od terorizma do skrivanja begunaca.

- I Ećim i Predrag Njegovan, koji je uhapšen sa njim, nalaze se na listi osoba kojima su vlade zapadnih zemalja zabranile ulazak u Evropsku uniju jer se sumnjiče da su jataci Radovan Karadžića - kaže naš izvor.

Osim Ećima i Njegovana, u jednomesečnom pritvoru nalaze se i ostali pripadnici grupe: Aleksandar Stevanović, Igor Ranković i Velimir Bila.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.