Izvor: B92, 11.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena mreža krijumčara ljudi

Atina -- Otkrivena je mreža krijumčara imigranata preko grčko-turske granice.

Mreža je otkrivena kada su u napuštenim zgradama, nedaleko od Atine, pronađena 33 imigranta i uhapšena petorica Iračana, koji se sumnjiče da organizuju krijumčarenje ljudi, saopštava u nedelju grčka policija.

Organizatori krijumčarenja preuzimali su na grčko-turskoj granici imigrante, koji su pretežno dolazili iz Irana, Iraka, Avganistana i Bangladeša i kamionima ih prevozili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do Atine, gde su ih zatvarali u napuštene zgrade i držali u neljudskim uslovima. Dve do tri osobe iz mreže nadzirale su imigrante i pretile im, sve dok nisu dobili novac za prevoz u iznosu od 3.500 do 4.000 dolara.

Prema saznanjima policije, mreža koja ima još članova, prebacivala je stotinak ilegalnih imigranata svakih 15 dana preko grčko-turske granice, gde su hapšenja imigranata gotovo svakodnevna pojava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.